Zagorje
Bajka na dlanu

Bogatim programom obilježen Dan općine Veliko Trgovišće

Datum objave: 15. svibnja 2015.

Središnji događaj toga dana bila je svečana sjednica Općinskog vijeća, koja je održana u Domu kulture. Sjednici je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo da je gospodarstvo na području Krapinsko-zagorske županije u rastu, što je podupro primjerom tvrtke Omco Croatia iz Huma na Sutli, koja kreće u investiciju od 36 milijuna eura. „To samo potvrđuje da se može, i u ovim uvjetima koji nisu idealni i koji nam nude izazove. Stoga koristim priliku da poduzetnicima s područja Krapinsko-zagorske županije zahvalim što su tijekom proteklih pet godina znali odgovoriti na te izazove,  zahvaljujući čemu su ne samo očuvali postojeća radna mjesta, već su uspjeli otvarati i nova“, rekao je župan Kolar, koji je tom prilikom podsjetio i na podatak da su krajem travnja 2015. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina bile registrirane 6.743 osobe, što je u odnosu na mjesec ranije smanjenje za 6,2% ili 448 osoba. „Ovi podaci nas raduju, ali još više nas raduje činjenica da je u proteklih godinu dana broj nezaposlenih na području Krapinsko-zagorske županije smanjen za 19,0% ili 1.582 osobe“, zaključio je župan Kolar. Na svečanoj sjednici nazočnima se obratila i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, saborska zastupnica Nansi Tireli te u ime gradonačelnika i načelnika gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa. Među brojnim uzvanicima na svečanoj sjednici bili su i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek te potpredsjednik Županijske skupštine Tomislav Končevski.

 

Bogati program povodom obilježavanja Dana općine Veliko Trgovišće započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog spomenika na Trgu Stjepana i Franje Tuđmana te kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana. U delegaciji Krapinsko-zagorske županije bili su župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, potpredsjednik Županijske skupštine Tomislav Končevski i vijećnik Županijske skupštine Milan Kralj, dok je delegaciju Općine Veliko Trgovišće predvodio načelnik Robert Greblički. Prethodno održavanju svečane sjednice, delegacija Krapinsko-zagorske županije i Općine Veliko Trgovišće posjetila je tvrtku Alba MS iz Velikog Trgovišća, koja se bavi proizvodnjom kave i veleprodajom sirovina za proizvodnju cappuccina i mješavina kave. Tvrtka trenutno zapošljava 29 mladih, a s obzirom na ambiciozne planove tvrtke, taj broj uskoro bi mogao narasti.

 

U završnici bogatog programa povodom Dana općine Veliko Trgovišće na Sportskom centru odigrana je nogometna utakmica između selekcija Krapinsko-zagorske županije i Dinamovih veterana. Momčad Krapinsko-zagorske županije, u kojoj su bili zagorski načelnici i gradonačelnici predvodio je župan Željko Kolar, koji je pogotkom na kraju prvog poluvremena odveo domaćine u vodstvo. Susret je u konačnici završio neriješenim rezultatom, 1:1.


Fotogalerija