Zagorje
Bajka na dlanu

Branko Balaško pobjednik prvog kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“

Datum objave: 24. srpnja 2015.

Za titulu najbolje fotografije konkuriralo je 35 uradaka, a prema ocjeni žirija, kojeg su činili poznati fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin, najbolju fotografiju usnimio je Branko Balaško iz Stubičkih Toplica. Željko Mičuga iz Lipovca  kraj Konjščine, osvojio je drugo mjesto a Branka Mašić iz Stubičkih Toplica treće mjesto. Dobitnicima su nagrade uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik načelnika Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar.

Župan Željko Kolar prisjetio se u svom govoru kako je u više navrata imao priliku čuti od oduševljenih turista kako su naprosto bili očarani prirodnom ljepotom Zagorja te su osjetili potrebu ovjekovječiti ju. „Taj osjećaj, ali i interes za ovjekovječivanjem zagorskih prirodnih ljepota, htjeli smo probuditi i kod Zagorki i Zagoraca.  Naravno da je cijela priča vezana za promociju Zagorja, Bajke na dlanu,  zbog čega ćemo nakon završetka drugog kruga ovogodišnjeg natječaja, kada ćemo imati respektabilan izbor sjajnih fotografija Zagorja, organizirati izložbu kojom ćemo diljem Hrvatske promovirati naše prirodne ljepote ali i turističku ponudu. Također, u dogledno vrijeme planiramo izdavanje monografije sa fotografijama sa dosad održanih natječaja“, rekao je župan Kolar.

U sklopu svečanosti dodijeljene su i nagrade Zagorskog lista, za fotografiju s najviše like-ova, na temelju glasanja publike putem Facebook profila i internetskog portala www.zagorje.com. prvo mjesto osvojio je Milorad Videković iz Krapine, drugo Matija Blagec iz Marije Bistrice a treće Kristina Raškaj iz Lobora. Foto natječaj „Bajka na dlanu“ otvoren je od 24. veljače i traje do 31. listopada i podijeljen je u dva kruga; prvi je započeo 24. veljače i trajao je do 31. svibnja, dok je drugi krug započeo 2. lipnja i traje do 31. listopada. Nakon završetka svakog kruga foto natječaja tročlani stručni žiri odabire najbolje fotografije. Po završetku foto natječaja stručni žiri će proglasiti apsolutnog pobjednika za najbolju fotografiju 2015. godine foto natječaja „Bajka na dlanu“. Foto natječaj „Bajka na dlanu“ Krapinsko-zagorska županija raspisuje  za najbolju fotografiju prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine s područja županije. Svrha je fotografijom prikazati Zagorje – Bajku na dlanu, kroz sva godišnja doba, te promovirati Zagorje kao turističku destinaciju. 


Fotogalerija