Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. siječnja 2016.

Zimska škola informatike je dugogodišnji program Hrvatskog saveza informatičara koji se u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, Srednje škole Krapina i Krapinskog informatičkog kluba 16. put održava u SŠ Krapina. 21. izdanje Zimske škole je otvorenim proglasio Mihael Liskij – osvajač brončane medalje na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koji će predstavljati Hrvatsku i na svjetskom prvenstvu u programiranju u Tajlandu. Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je, prije samog čina otvorenja, pozdravila dvjestotinjak učenika i učitelja iz Krapinsko-zagorske županije koji sudjeluju u radu škole i zaželjela dobrodošlicu izvrsnim informatičarima iz ostatka RH koji će radi sudjelovanja u ovoj školi početak 2016. godine provesti u Krapini. „Krapinsko-zagorska županija kao osnivač 29 osnovnih i 9 srednjih škola, u skladu sa svojim mogućnostima, nastoji unaprijediti rad s darovitom djecom. U tu svrhu poduzimamo projektiramo i poduzimamo brojne aktivnosti, a nada se da će vrlo skoro zaživjeti i županijski centar izvrsnosti koji će talentiranoj djeci pružiti dodatnu potporu. Zimska škola je izvrstan projekt po kojem je SŠ Krapina, grad Krapina i Krapinsko-zagorska županija prepoznatljiva u cijeloj Hrvatkoj. Zahvaljujem svima koji sudjelujete u realizaciji projekta i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu“, poručila je zamjenica župana Jasna Petek. Uz Krapinsko-zagorsku županiju pokrovitelji Zimske škole informatike su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Krapina i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Ovogodišnje izdanje Zimske škole traje do 10. siječnja, a  okuplja 220 učenika iz Krapinsko-zagorske županije i pedesetak vrhunskih informatičara iz ostatka Hrvatske. Sve su njih pozdravili i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegl i  predsjednik Krapinskog klupa informatičara Stjepan Šalković.

Zimska škola informatike održava se radi dodatnog obrazovanja mladih nadarenih informatičara osnovnih i srednjih škola iz cijele države, obrazovanja mladih informatičara iz Krapinsko-zagorske županije u raznim područjima informatike – od početnih do naprednih, kao i osposobljavanja nastavnika informatike te onih drugih struka kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu. Devetnaest radionica 21. Zimske škole informatike će se održati u pet učionica na stotinjak računala. Ovogodišnja novost su radionice dizajna i prijeloma časopisa te robotika. Većinu tema mogu odabrati napredniji osnovnoškolci, srednjoškolci i nastavnici. Škola je besplatna za sudionike, koji po završetku pohađanja izabranih tema dobivaju potvrdu od Hrvatskog saveza informatičara. Sudionici koji se posebno istaknu bit će nagrađeni pohvalama i nagradama.


Fotogalerija