Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. listopada 2017.

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori,

 

svake godine 05. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. Prigoda je to da se naglasi važnost vašeg rada i utjecaja na razvoj društva u cjelini, ali i važnost samog obrazovanja, čiji ste vi nositelji.

 

Obrazovanje je nacionalno blago, a kvalitetan i motiviran učitelj čuvar je i promicatelj tog blaga te jamstvo uspjeha i napretka. Učitelj je taj koji ostvaruje poticajno okružje za učenje, koji pobuđuje dječju maštu te prepoznaje i prihvaća potrebe i interese djece i učenika.

 

Zahtjevi koji se danas postavljaju pred učitelje, veliki su, zbog čega je potrebno puno entuzijazma i ljubavi za taj rad, kako bi što uspješnije obavljali svoj plemenit i nadasve odgovoran poziv. Vaša uloga u našem društvu od iznimnog je značaja, jer naša djeca u kojima je budućnost, od vas dobivaju potrebna znanja kako bi ih sutra pretočili u bolje sutra svih nas

 

Budite ponosni na poziv kojeg ste odabrali, zadržite otvorenost srca i uma i nastavite u djece i učenika razvijati i podržavati otvorenost i kreativnost duha i intelekta, na dobrobit ne samo Krapinsko – zagorske županije, već i hrvatskog društva u cjelini.

 

 Želimo vam sretan Dan učitelja!

 

 

Župan

 

Željko Kolar