Zagorje
Bajka na dlanu

Članice Međunarodnog kluba žena Zagreb posjetile Krapinsko-zagorsku županiju

Datum objave: 22. ožujka 2016.

Međunarodni klub žena Zagreb je nevladina, neprofitna udruga koja postoji 23 godine s misijom promocije i prezentacije Hrvatske. Klub okuplja veleposlanice, supruge veleposlanika, poslovne žene ili supruge poslovnih ljudi stranaca na dužnostima u Hrvatskoj kao i žene strankinje koje iz najrazličitijih razloga borave u Lijepoj našoj. Klub trenutno okuplja 215 članica iz 50 zemalja svijeta.

Uz primarnu misiju Kluba – promicanje Hrvatske i olakšavanje strankinjama u socijalizaciji i što boljem snalaženju u novoj sredini, Klub djeluje i humanitarno, pa je tako dosad prikupio više od 6 milijuna kuna kroz razne humanitarne akcije. Njihovo najpoznatije humanitarno događanje je jednodnevni božićni sajam, na kojem su lani prikupljana sredstva za pomoć Centru Zajezda u Krapinsko-zagorskoj županiji te ranijih godina za dom u Mirkovcu u Svetom Križu Začretju.

 

U okviru primarne misije Klub za svoje članice organizira izlete. Za prvo druženje u ovoj godini članice su odabrale upravo Krapinsko-zagorsku županiju,  gdje su najprije obišle pogone mini mljekare „Veronika“ u Desiniću. Članicama Međunarodnog kluba žena dobrodošlicu u Zagorje, bajku na dlanu poželio je zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, koji je članicama uručio prigodne poklone te nakon toga s njima razgledao pogone mljekare. Članice je također pozdravio vlasnik mljekare Mladen Šurbek te načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin. Nakon obilaska mljekare, članice su razgledale dvorce Veliki Tabor i Miljana nakon čega su obišle Kumrovec i Zelenjak, gdje su posjetile Muzej Staro selo Kumrovec i Spomenik Lijepoj našoj.


Fotogalerija