Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. travnja 2023.

Na konferenciji za medije govorili su župan Željko Kolar, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, proslavljeni vozač relija Martin Frčko, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak, direktorica Turističke zajednice Kumrovec, Desinić Zagorska Sela Ramona Mačefat Muranić.

„Sama brojka prošlogodišnje gledanosti od 88 milijuna ljudi govori o tome koliko je to bitno za promociju, ne samo Krapinsko – zagorske županije, nego i Republike Hrvatske. I, osim onog spota u kojem su naši Vatreni promovirali turizam Republike Hrvatske, mislim da ne postoji nijedna manifestacija ni događaj, a ni promotivna akcija koja bi mogla na taj način promovirati hrvatski turizma i sport. Stoga vjerujem da će resorno Ministarstvo turizma i sporta Vlade RH, ali i mi na regionalnoj i lokalnoj samoupravi napraviti sve da i u sljedećim godinama gledamo WRC u Hrvatskoj jer imamo 88 milijuna razloga da to napravimo – zaključio je župan Kolar.

Na Listi prijava za WRC Croatia Rally 2023 ukupno je 57 posada iz 20 zemalja, među kojima i osam hrvatskih posada. Ukupna dužina itinerera iznosi 1650 km, od čega 301 km otpada na brzinske ispite, a posljednji se vozi između Zagorskih sela i Kumrovca.

Svi sudionici konferencije za medije su istaknuli važnost pridržavanja najviših sigurnosnih standarda i izrazili sućut obitelji, prijateljima i suradnicima nesretno preminulog vozača Craiga Breena.

Više o utrci pronađite ovdje: https://rally-croatia.com/hr/