Zagorje
Bajka na dlanu

„DA SE NE ZABORAVI“ – Sjećanje na branitelja Borisa Markusa

Datum objave: 12. prosinca 2022.

Prije početka memorijalnog turnira u beli delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije,  općine  Stubičkih Toplica  i obitelj pokojnog  Borisa Markusa na mjesnom groblju u Kraljevom Vrhu  na njegovom grobu položili su vijenac i zapalili svijeće. Time je još jednom odana počast branitelju koji je ranjen dok je branio Vukovar, bio je u Logoru u Sremskoj Mitrovici te je nakon razmjene poginuo u prometnoj nesreći 1992. godine u Stubičkoj Slatini.

Memorijalni turnir održan je u prostorijama društvenog doma u Stubičkom Strmcu u nazočnosti oko 70 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te braniteljskih udruga iz Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Sve nazočne na memorijalnom turniru u ime udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije pozdravio je predsjednik udruge Josip Horvatin, potom je i domaćin načelnik općine Stubičkih Toplica Josip Beljak pozdravio obitelj pokojnog Borisa Markusa, sve prisutne hrvatske branitelje i poznanike, zahvalio braniteljskoj udruzi i svim hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu te obećao i daljnju potporu u ovakvim i sličnim aktivnostima, a potom je otvorio turnir u beli, na kojemu je uz suborce, obitelj i prijatelje, uz pozivnicu, nastupilo 14. natjecateljskih parova.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojila je ekipa Općine Stubičke Toplice u sastavu Beljak-Šoštar, drugo mjesto osvojila je ekipa  Donje Stubice u sastavu Novosel-Kišur, treće mjesto ekipa UHB Sveti Juraj Gornja Stubica u sastavu Perešin-Knapić i četvrto mjesto ekipa ŠRD Stubaki u sastavu Majsec Obreš. Najuspješniji natjecatelji nagrađeni su peharima i medaljama.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije osigurala je za sve natjecatelje i goste doručak i domjenak, a za obitelj Vukovarskog borca pokojnog Borisa Markusa i prigodni poklon udruge. 


Fotogalerija