Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. ožujka 2017.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i zamjenica gradonačelnika Zlatara Jasenka Auguštan Pentek zajedno su ravnateljici vrtića Uzdanica Biserki Žerjavić uručili tradicijske drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici. Podjelu tradicijskih zagorskih drvenih igračaka, koje je zaštitio UNESCO i koje su izgrađene po svim vrtićkim standardima, omogućili su Krapinsko-zagorska županija, Etnografski muzej i Radio Kaj. ˝Projektom Dajmo djeci korjena i krila˝ djeca se upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Do sada je projektom obuhvaćeno 75 vrtića širom Hrvatske, od Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke do Šibenika i Dubrovnika

Župan Željko Kolar je nakon podjele igračaka rekao “Neprocjenjiv je dječji smiješak kad vide ove igračke, njihovo oduševljenje i iznenađenje. Mi nastavljamo s ovim darivanjima, s krajnjim ciljem da svaki dječji vrtić u Zagorju dobije drvene dječje igračke iz Marije Bistrice, a jednako ćemo tako akciju nastaviti u čitavoj Hrvatskoj, u svim gradovima u kojima organiziramo neku od naših manifestacija” istaknuo je župan Kolar i pohvalio aktualnu vlast u Zlataru koja je zatekla grad u blokadi zbog čega ni djelatnice u vrtiću nisu primale plaću, dok se on danas redovito financira.

Sa stabilizacijom grada došli smo do toga da smo ove godine uz redovito financiranje uspjeli izdvojiti i dodatna sredstva za kupnju opreme koja bi trebala stići ovih dana” rekla je zamjenica gradonačelnika Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i dodala “U dogovoru s ravnateljicom planiramo i uređenje dječjeg igralište te konačno, kroz europske fondove, izgradnju novog vrtića većeg kapaciteta.” Podjeli tradicijskih drvenih igračaka prisustvovala je i autorica projekta Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja, direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak te Valerija Osrečak Ključarić iz Narodnih novina koja je ravnateljici Žerjavić uručila prigodan poklon paket.


Fotogalerija