Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. lipnja 2023.

Okupljenima su dobrodošlicu poželjeli gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić i predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa, koji su predstavili projekte i aktivnosti u gradu u proteklih godinu dana te su ovogodišnjim dobitnicima uručili gradska priznanja i zahvalnice. Na svečanoj je sjednici Gradskog vijeća bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je Dan Grada čestitao i kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

“Treba iskoristiti svaki euro iz EU fondova koji nam je na raspolaganju jer veliki infrastrukturni projekti države te jedinica lokalne i regionalne samouprave bili bi teško provedivi bez financiranja EU”, rekao je župan te se dotaknuo i zagrebačkog potresa čije su posljedice zadesile ovaj kraj. “Kroz Fond solidarnosti EU otvorila se mogućnost za osnaživanje komunalne infrastrukture, međutim, Vlada RH dosta je kasno donijela odluku da se na natječaj za obnovu od potresa može prijaviti i cestovna infrastruktura te se smo sada u borbi s vremenom zbog roka od 30. lipnja, jer sve što ne realiziramo, plaćamo iz vlastitih sredstava. Ipak, vjerujem da ćemo 95 posto ugovorenih radova uspjeti izvršiti, a to je ukupna investicija od preko 80 milijuna eura”, naglasio je župan Kolar.

Također je spomenuo kako se nada pomoći Vlade RH u daljnjoj obnovi komunalne infrastrukture, s obzirom na novu prirodnu nepogodu i otvaranje novih 70-ak klizišta na našem području.

Župan je iskoristio priliku kako bi čestitao svim ovogodišnjim laureatima. “Bez snažnog pojedinca koji vuče u svojoj sredini nema ni napretka u zajednici. Ako nemate snažan tim ljudi, ne može se ni vidjeti rezultat, a u Donjoj Stubici ima sjajnih pojedinaca”, naglasio je župan Kolar.

Prisutnima su se obratili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, načelnik Marije Bistrice Josip Milički te načelnik prijateljske Općine Mikleuš Robert Grabar.

U popratnom programu nastupio je Ženski vokalni sastav Fiola.

Svečana je sjednica održana u kongresnoj dvorani Termi Jezerčica