Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. svibnja 2020.

Budući da se zbog trenutne epidemiološke situacije ne održavaju uobičajene svečanosti u sklopu obilježavanja Dana Grada Klanjca, župana Željko Kolar je zajedno sa gradskom delegacijom predvođenom gradonačelnikom Zlatkom Brlekom položio vijenac i zapalio svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Klanjcu, a potom i u središtu mjesta te na starom groblju – na grobovima Antuna Mihanovića, Antuna Augustinčića, Otona Ivekovića i krste Ivekovića.

Župan Željko Kolar i gradonačelnik Zlatko Brlek potom su obišli i 2,4 milijuna eura vrijedne radove na gradnji novog skladišta tvrtke Predionica Klanjec. Župan Kolar, i sam iz Klanjca, čestitao je svojim sugrađanima i sugrađnkama Dan grada. „Život nije stao i odvijaju se gospodarske aktivnosti, zato sam htio da se obiđe gradilište i vidi da gospodarska aktivnost postoji, da se brine i o budućnosti, o poslovanju onog što nas čeka s koronavirusom i nakon njega. Čestitke gradonačelniku na izvršenom u proteklom razdoblju. Tu je investicija u dječji vrtić koji smo dugo čekali i vjerujem da će u rujnu otvoriti svoja vrata, kao i niz manjih komunalnih aktivnosti koje su bitne za razvoj i život grada. Predionica je jedna od najboljih tvrtki u KZŽ i na tome čestitam direktoru Ivekoviću. I ovdje je dinamika radova ispred roka i vjerujem da je ovo samo jedna u nizu dobrih priča koje se događaju u KZŽ. Uz veliki oprez koji i dalje mora postojati, te pridržavanje svih mjera, moramo se okrenuti budućnosti, planirati i investirati, kako bi sa što manje ekonomskih posljedica dočekali novo razdoblje“ – poručio je župan Kolar.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek pohvalio je Predionicu Klanjec, najveću firmu na području grada. „Dobro je da se gradi, jer korona će proći, iza toga se mora živjeti i moramo raditi. Zahvaljujući disciplini građana i dobrom radu stožera nemamo niti jedne zaražene osobe na području grada“  – istaknuo je gradonačelnik Brlek, dodajući da je trenutno najveća investicija na području grada gradnja dječjeg vrtića, vrijedna 11 milijuna kuna. „Radovi idu predviđenim tempom. U tijeku je i zamjena javne rasvjete novom LED rasvjetom, aktivnosti koje su najnužnije za život i rad građana traju. Završili smo krovište na Vatrogasnom domu u Klanjcu, to je poklon našem DVD – u Klanjec za dan našeg Grada i praznik vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana“ – poručio je gradonačelnik Brlek.

Direktor Predionice Klanjec Goran Iveković istaknuo je kako je Predionica Klanjec opstala zahvaljujući stalnoj modernizaciji, stranom ulagaču te kontinuiranom ulaganju u proizvodne kapacitete, osoblje i novu tehnologiju. „Radi se o izgradnji skladišta za naše proizvodne potrebe, površine 4000 četvornih metara, odnosno 3000 paletnih mjesta na tri kata. Počeli smo s radovima u siječnju ove godine, a plan je bio da završimo do 1. kolovoza, no vrijeme nas je poslužilo, pa planiramo da će to biti već početkom srpnja. Ukupna investicija je oko 17 milijuna kuna. To je drugi dio ulaganja koja je započelo 2017., a završeno 2018. godine, a radi se o proizvodnoj hali, s kojom smo naše proizvodne kapacitete povećali za 25-30 posto. Skladište će pokrivati otprilike 40 dana naše proizvodnje i cilj nam je da gotovo proizvod plasiramo izravno do naših kupaca diljem Europe. Do sada je bila praksa da smo većinom izvozili u Austriju, u naše centralno skladište, a ubuduće se roba distribuirati direktno iz Klanjca.“– pojasnio je direktor Iveković te dodao kako je tvrtka uslijed epidemije koronavirusa smanjila kapacitete budući da partneri u inozemstvu nisu mogli preuzimati njihov proizvod. „Nadam se da ćemo sredinom svibnja moći početi raditi punim kapacitetom. Tražili smo potporu za isplatu plaća za travanj, pad prihoda nam je više od 30 posto. Otpuštanja nije bilo i mislim da neće doći do te situacije“ – rekao je direktor Iveković.


Fotogalerija