Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. svibnja 2022.

Župan Željko Kolar čestitao je Dan Grada brojnim okupljenima na svečanoj sjednici te posebno istaknuo dobitnike gradskih priznanja „Čovjek je uvijek na prvom mjestu. I kad imate pojedince, skupine, udruge koje daju natprosječan doprinos razvoju neke zajednice to se vidi, a kad još imate agilnu gradonačelnicu koja skuplja iskustva diljem Republike Hrvatske, onda dobijete ovakav rezultat. U Zlataru je vidljivo da nakon onog grada slučaja, koji se potezao po novinama, imali smo mandat našeg prijatelja, sada člana Županijske skupštine Stanka Majdaka te sada drugi mandat Jasenke. Jednostavno se vidi se da grad napreduje iz dana u dan“ – kazao je župan Kolar te pohvalio velik broj projekata koji je ili realiziran ili u pripremi.

Predsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić okupljenima se obratio kao izaslanik Predsjednika republike Hrvatske: „Zlatar su prije svega ljudi. Zlatar je vrlo kvalitetna i otvorena javna uprava. Kod Jasenke u očima vidim plamićak koji radi 24 sata za grad. Tako nastavite i bit ćete uspješni i sretni i stvarat ćete jednu ugodnu lokalnu zajednicu. Sretan vam Dan grada“ – poručio je izaslanik Predsjednika RH Hajdaš Dončić.

Potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac poručila je kako neki krizu vide kao izgovor za nečinjenje, a drugi kao što je Grad Zlatar kao priliku i šansu. „Kada pogledamo Zlatar u ove dvije godine, ne samo infrastrukturna ulaganja koja su zaista respektabilna, ono što vaša vlast nije zaboravila je to da grad ne čine zidovi, zgrade, ceste, infrastruktura, nego ga čine ljudi. I to je taj balans pravednog ulaganja u kojem se vodi briga o svakom čovjeku“ – kazala je potpredsjednica Hrvatskog sabora Glasovac.

Izuzetno mi je to drago jer ovaj kraj iz dana u dan raste, a tome se svi veselimo. Krapinsko-zagorska županija je prekrasan kraj gdje se svi borimo da naši žitelji ostanu ovdje te mi je izuzetno drago što ovaj zlatarski kraj raste iz dana u dan“ – kazao je načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos, koji je okupljene pozdravio u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika,

Svečanu je sjednicu otvorila predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak, dok je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek navela brojne projekte koje je Grad realizirao u proteklom razdoblju te koje planira za naredno razdoblje. „Cilj naših ulaganja je uvijek ljepši Zlatar, a to ljepši znači, uređeniji, moderniji, zeleniji, povezaniji, transparentniji, otvoreni grad koji će pružiti svojim stanovnicima zadovoljstvo življenja i koji će odzvanjati dječjim smijehom“ – naglasila je gradonačelnica Auguštan Pentek.

Gradonačelnica i predsjednica Gradskog vijeća ovom su prilikom uručile i ovogodišnja gradska priznanja. Za dugogodišnji rad i sudjelovanje u gotovo svim gradskim manifestacijama zahvalnice su dodijeljene Belečkim mažoretkinjama i Gradskoj limenoj glazbi. Diplomu Grada dobili su Ivan Štefanko za dugogodišnji predan rad u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donja Batina, Kristina Kovačević za nesebičnu pomoć u realizaciji humanitarne akcije „Velikim srcem za topli dom”, Interventna jedinica policije Zlatar za uspješan rad i predstavljanje Zlatara na raznim natjecanjima te Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije zbog uspješnog rada u stvaranju boljih uvjeta za život osoba s invaliditetom. Plakete Grada pripale su Željku Spevecu za dugogodišnji predan rad u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zlatar, Branki Štahan za predan rad u organizaciji raznih događanja te Požgaj grupi za nesebičnu pomoć donacijom kuće u humanitarnoj akciji „Velikim srcem za topli dom”.

Po završetku svečane sjednice župan Željko Kolar i gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek uručili su ključeve novog vozila Udruzi osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije.


Fotogalerija