Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. listopada 2010.

Povodom sutrašnjeg dana, 8. listopada 2010., Dana neovisnosti Republike Hrvatske, župan krapinsko-zagorski, mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, upućuje čestitku svim građankama i građanima:

„Prisjećajući se ratnih godina i svih žrtava naših građana koji nisu dvojili svoj život staviti u obranu domovine, osjećam ponos i snagu našeg naroda. U viziji neovisnosti države za koju su se tada borili stajala je želja za životom u društvu uređenom po visokim mjerilima europskih i temeljnih ljudskih vrijednosti, u društvu bez korupcije i dostupnog obrazovanja svakom djetetu, te društvu u kojem je sigurnost života obitelji i sigurnost rada neupitna.
Upravo stoga, u ovo vrijeme teške gospodarske i moralne krize, u vrijeme kad prijeti moralna panika zbog velike korupcijske nagriženosti mnogih društvenih struktura, valja prizvati one temeljene vrijednosti koje su bile snaga svima onima kojima dugujemo činjenicu današnje neovisne i priznate države. I na istim tim vrijednostima i danas valja ustrajati i za njih se boriti.
Svim građankama i građanima čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske ! “