Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. prosinca 2021.

Zamjenica župana Jasna Peetek čestitala je Dan Općine Bedekovčina i Dan Župe sv. Barbare te svim nagrađenima na dodjeli općinskih priznanja i zahvalnica. „Svi projekti ne bi bili mogući bez zajedničke sinergije i suradnje svih aktera, a jedino tako možemo zajedno raditi za dobrobit naše Županije“ – rekla je zamjenica Petek te navela više provedenih i planiranih županijskih projekata na području Općine Bedekovčina. „Krapinsko – zagorska županija provela je energetsku obnovu Srednje škole u iznosu od 8,5 milijuna kuna, a valja izdvojiti i ulaganja Županijskih cesta u istom iznosu u nekoliko proteklih godina. Isto tako, u tijeku je rekonstrukcija električnih instalacija u Srednjoj školi Bedekovčina u iznosu od pola milijuna kuna, dok ćemo u narednom razdoblju uz strateški projekt Bedekovčanskih jezera imati i popravak krova u OŠ Bedekovčina. Također je završena i projektno tehnička dokumentacija za energetsku obnovu đačkog doma, kao i idejni projekt za Poljoprivredno učilište, a čeka nas i projektna dokumentacija za Područnu školu u Poznanovcu. Imamo mnogo posla, a načelniku i timu želim puno uspjeha u daljnjem radu, a KZŽ će biti potpora u svim budućim projektima“ – poručila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

O ostvarenim projektima u prethodnom razdoblju i planovima za naredno govorili su načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i predsjednik Općinskog vijeća Mario Ocvirek, koji je otvorio i zatvorio svečanu sjednicu.  „S ponosom ističemo da je u tijeku priprema projekta Revitalizacije Bedekovčanskih jezera na predstojeće javne pozive, a u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom projekt je uvršten kao strateški projekt vrijedan 65 milijuna kuna u razvojni sporazum Sjever“ – istaknuo je, među ostalim, načelnik Ban.

Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Siniša Jenkač, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek,  gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek te dječja načelnica Bedekovčine Iva Gorički.

Na svečanosti su uručena i općinska priznanja i zahvalnice za 2021. i 2020. godinu.  

 


Fotogalerija