Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. prosinca 2022.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban istaknuo je da su temeljne smjernice rada Općine briga o djeci i mladima, obrazovanje, socijalna osjetljivost, poticanje razvoja poduzetništva i turističkih potencijala. „Također, jedan od stupa uspjeha je i njegovanje tradicijskih običaja i vrijednosti, a rad i aktivnosti naših udruga nesporan je segment uspjeha i razvoja. Iza nas je mnogo napornog rada na koji smo iznimno ponosni. U ovoj godini odobreno je, uključujući i projekt DVD – a Bedekovčina, 31 milijun kuna bespovratnih sredstava za projekte na području općine Bedekovčina. Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi oko 46 milijuna kuna. Još jednom od srca zahvaljujem svima akterima na suradnji i doprinosu uspješnom razvoju naše općine, zahvaljujem županu Željku Kolaru i Krapinsko – zagorskoj županiji, Zagorskoj razvojnoj agenciji, a posebnu zahvalu upućujem svojim suradnicima, djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine na predanom radu i pripremi i provedbi projekata“, rekao je načelnik Ban.

 

Izaslanik predsjednika RH i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić uz čestitke je istaknuo je da ‘ne možemo samo sve gledati kroz ciglu, beton, asfalt i lopatu, nego i kroz ljude’. „Treba prije svega ulagati u ljude. Zajednica nisu političke stranke, nego stanovnici općine, ako uspjeti iz njih izvući ono najbolje, bit će dobro“, rekao je Hajdaš Dončić. Državnik tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i izaslanik predsjednika Vlade Zdravko Tušek istaknuo je da se pokazuje da je sinergija svih političkih opcija, uvažavanje, razgovor, jedino što garantira uspjeh. „Čestitam predsjedniku Vijeća, vijećnicima i načelniku što su pronašli zajednički jezik da bi imali sve ove uspješne projekte“, rekao je Tušek.

 

Župan Željko Kolar uputio je čestitke povodom Dana općine i župe, kao i svim nagrađenima. „Čovjek je uvijek ključ uspjeha. Pojedinci koji rade korak više i više se daju za samu zajednicu zapravo određuju smjer i ukupan razvoj te lokalne zajendice. U Bedekovčini se vidi sinergija između Općine, udruga i pojedinaca. Imate načelnika koji ima natprosječnu energiju, korektan je i uporan. Čestitka svima koji su sudjelovali u provedbi projekata, nadam se da smo i mi kao Županija dali svoj mali obol projektima koji se provode i koji će se provoditi idućih godina“, rekao je župan Kolar te dodao da su osigurana sredstva za projektiranje Područne škole u Poznanovcu iduće godine. „Očekujemo do kraja rujna građevinsku dozvolu i da krenemo u gradnju. Općina ima sjajan projekt za Bajere, sve što je EU predvidjela u novoj financijskoj omotnici, digitalno i zeleno. I ako postoji projekt do kojeg nam je natprosječno stalo, to je upravo taj projekt, jer ovdje imamo sve uvjete za iz Bajera napravimo zelenu oazu u Zagorju. Uvjeren sam da ćemo kroz sljedeće razdoblje i financijske instrumente koji su nam na raspolaganju, taj projekt svi zajedno, uz podršku Vlade RH i resornih ministarstava, uspjeti napraviti“, rekao je župan Kolar.

 

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja. Nagradu za životno djelo dobila je dr. Ljiljana Juriša Korpar. Priznanje i Nagradu Općine primila je Štefanija Kocman, članica KUD-a Bedekovčina za doprinos kvaliteti izvođenja izvornih, popularnih i klasičnih pjesama. Nagrada Općine dodijeljena je Stjepanu Hrvoju iz Poznanovca za dugogodišnji rad i zalaganje kojim doprinosi Udruženju obrtnika i Općini Bedekovčina, Dragutinu Pozaiću za 100 puta darovanu, Milanu Francu za izniman doprinos radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina te DVD-u Bedekovčina povodom 110. obljetnice uspješnog rada i djelovanja. Zahvalnice su primili DVD Brestovec Orehovički, SŠ Bedekovčina, Jasenka Hranić i Anamarija Kic.

 

 


Fotogalerija