Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Općine Gornje Stubica u znaku realiziranih i najavi novih projekata

Datum objave: 25. travnja 2019.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je i župan Željko Kolar, koji je u pozdravnom govoru čestitao Dan Općine i Župe Gornja Stubica, 155 godišnjicu tamošnje osnovne škole te istaknuo suradnju Općine i Krapinsko-zagorske županije. „Naša osnovna zadaća je zdravstvo i obrazovanje – tu su ključni projekti. Energetska obnova Područne škole Sveti Matej je uspješno završena. Dokumentaciju za izbor izvođača radova za energetsku obnovu Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica otvaramo 8. svibnja, procijenjena vrijednost je 7,2 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 4,4 milijuna. Dogovorili smo da će Krapinsko-zagorska županija, u suradnji s općinom i privatnim partnerom, ići u izgradnju novih prostora doma zdravlja, s obzirom da radi u totalno neadekvatnim prostorima“ – istaknuo je župan Kolar te poručio kako je zadatak Županije pomagati svim jedinicama lokalne samouprave na svom području. „To može raditi sama Krapinsko-zagorska županija, ali može i preko svojih ustanova i trgovačkih društava. Bilo to preko Poduzetničkog centra koji će raditi na razvoju gospodarske zone, bilo preko energetske agencije REGEA koja će pripremiti dokumentaciju za projekt Newlight i izradu javne rasvjete, bilo preko ZARA-e koja će pomoći u izradi europskih projekta, bilo preko Županijske uprave za ceste koja sudjeluje u provedbi i sufinanciranju projekata sa svog područja“ – rekao je župan Kolar.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, dok je načelnik Jasmin Krizmanć podnio izvješće o radu te iznio i neke od planova za naredno razdoblje. Na veliku aktivnost Općine osvrnuo se potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar:  „Ja mogu samo reći sa tri riječi što se ovdje odradilo u godinu dana – projekti, projekti i projekti. Još nisam vidio ni na jednom danu općine da bi načelnik prezentirao toliko odrađenih ili u tijeku projekata, koliko je ovdje u Gornjoj Stubici. Došlo je vrijeme kad načelnici, gradonačelnici i župani mogu raditi ono za što su izabrani, da rade da bude bolje građanima, da imaju bolji standard, bolje ceste, bolju infrastrukturu, škole i zdravstvo, a ovdje vidim jednu dobru simbiozu između općinskog vijeća i načelnika, županijske skupštine i župana“– rekao je potpredsjednik Vlade RH Pregrag Štromar.

Okupljene na svečanosti pozdravio je i načelnik Kumrovac Robert Šplajt te župan slovenske Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc. Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek te župan Međimurske županije Matija Posavec. Svečanost je obilježila i dodjela brojnih općinskih zahvalnica i priznanja te bogati kulturni-umjetnički program.


Fotogalerija