Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Općine Hrašćina u iščekivanju gradnje sportske dvorane

Datum objave: 27. svibnja 2018.

Dan Općine čestitao je župan Željko Kolar, koji seu  svom obraćanju osvrnuo na projekt izgradnje školske sportske dvorane u Hrašćini. „Ovaj tjedan je donijeta odluka o odabiru izvođač radova i ako ne bude žalbi, onda bi sredinom sljedećeg mjeseca mogli imati uvođenje izvođaa radova na izgradnju sportske dvorene. Ovo je jedan veliki kapitalni projekt vrijednosti radova preko 11,5 milijuna kuna. Ako znamo da je izvorni prihod općine 2,8 milijuna kuna te da će radove iz svojih sredstaa financirati Krapinsko-zagorska županija, onda je jasno da vodimo brigu o svim našim krajevima“ – naglasio je župan Kolar te, uz čestitke za Dan Grada, čestitao i dobitnicima općinskih priznanja. „Čovjek je uvijek na prvom mjestu, a kvalitetni ljudi rade iskorak u svojoj sredini, što se vidi i ovdje u Hrašćini“ – rekao je župan Željko Kolar.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki čestitala je Dan Općine te se osvrnula i na 25 godina njezinog postojanja. „Gledajući posljednjih 25 godina u Hrašćini, vidimo da postojanje ovih naših malih općina ima smisla i da ih treba zadržati. Treba treba raditi u skladu sa životom koji je tu, treba osjećati bilo stanovnika i dakako za sve treba imati njihovu potporu. Vodoopskrba, asfaltirane ceste, škola – sve je to neophodno da bi male općine živjele i da bi stanovnici ostali“ – rekla je predsjednic a Županijske skupštine te poželjela nastavak investicija u Općini Hrašćina.

Okupljene su pozdravili i saborski zastupnik Marko Vešligaj i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, kao i načelnik Hrašćine Branko Tukač i predsjednik Općinskog vijeća Željko Zozo  li koji su dodijelili i ovogodišnja općinska priznanja.

 


Fotogalerija