Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Općine Kraljevec na Sutli

Datum objave: 12. lipnja 2022.

Dan Općine Kraljevec na Sutli je svima okupljenima na svečanoj sjednici čestitao župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je ovom prilikom izrazio i zadovoljstvo pozitivnim pomacima u Općini. „Čovjek je uvijek ključ uspjeha i put od ideje projekta do gotovog proizvoda zapravo ovisi isključivo o ljudima. Vremena su vrlo izazovna, trebat će puno umještnosti i dobro procijeniti s kojim projektima ići u realizaciju, jer neće biti toliki problem dobiti europska sredsva, nego će biti problem osigurati vlastitu komponentu. Ono što je ogromna prednost Kraljevca na Sutli, a to je da ste dobili načelnicu koja je tu doma, koja zna sve o europskim fondovima, koja je stručnjak za pisanje projekata. Pred nama je novo sedmogodišnje razdoblje nove financijske omotnice Mehanizma za oporavak i otpornost, gdje će se svi ovi projekti koje ste vi pripremili, a i niz drugih o kojima sam s Blankom razgovarao, a odnose se na njenu viziju razvoja Kraljevca na Sutli, biti moguće i realizirati“ – poručio je župan Kolar.

Ovogodišnja općinska priznanja dobitnicima su uručili načelnica Kraljevca na Sutli Blanka Stipčić Berić i predsjednik Općinskog vijeća Dražen Jambrešić. Načelica Stipčić Berić okupljenima osvrnula se na općinske projekte koji su u fazi realizacije te one planirane za naredno razdoblje, dok je predsjednik Vijeća Jambrešić naveo već poduzete aktivnosti i realizirane projekte. „Ono na što sam izuzetno ponosna je to, da smo u izuzetno kratko vrijeme, proteklih godinu dana, uspjeli izraditi i prijaviti projekte u vrijednosti preko 10 milijuna kuna. Sad samo možemo držati fige i nadati se da će svi biti odabrani, isfinancirani i provedeni“ – poručila je načelnica Stipčić Berić.

Zlatna plaketa Općine Kraljevec na Sutli dodijeljena je Lovačkoj udruzi Fazan Kraljevec na Sutli povodom 95. obljetnice djelovanja te DVD-u Kačkovec povodom 90 godina djelovanja i humanitarnog rada. Srebrne plakete dodijeljene su Bruni Hercegu za osobite zasluge i doprinos zajednici te Jaki Ištuku za osobite zasluge i dugogodišnji doprinos u odgojno – obrazovnom radu u OŠ Pavla Štoosa. Zahvalnice su dodijeljene djeci i mladima u području obrazovanja i kulture: Gabrielu Horvatinu, Emi Idžojtić, Mihaelu Horvatinu, Matiji Vukoviću, Manueli Kolić i Martinu Beriću.

U ime okupljenih gradonačelnika i načelnika prisutne je pozdravio načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, dok se u ime dobitnika priznanja zahvalio predsjednik Lovačkog društva Fazan Ignac Štrucl.

U popratnom programu nastupili su Puhački orkestar Lira, Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, Manuela Kolić, Tomislav Križanec i Melani Berić.


Fotogalerija