Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. srpnja 2022.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je svima okupljenima čestitala Dan Općine i Župe Lobor – blagdan sv. Ane.  „U Loboru se jako puno toga napravilo u desetak godina, a posebna su vrijednost sadržaji namijenjeni svim generacijama. Jednako se brine o najmlađima, kao i onima srednjih godina i treće životne dobi i to je jedini ispravni put da svi u jednoj maloj općini žive kvalitetno i dobro“ – rekla je zamjenica Petek, dodavši kako posebnu vrijednost imaju i udruge i ljudi koji djeluju na dobrobit općine i zajednice, a da će Županija uvijek biti oslonac za pomoć, podršku i suradnju.

Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Adanić, dok je o provedenome u proteklom razdoblju i planovima za budućnost govorila načelnica Ljubica Jembrih. „U izazovnim smo godinama i ne znamo što nas očekuje. Spremni smo na sve, ali moramo planirati pažljivo. Kapitalni projekti za koje vjerujem da ćemo osigurati sredstva kroz novu europsku financijsku omotnicu su izgradnja vatrogasnog doma i sportskog centra“ – rekla je načelnica Jembrih i zahvalila Krapinsko – zagorskoj županiji, Vladi Republike Hrvatske i resornim ministarstvima na dosadašnjoj podršci.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva Franjo Gregurić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Siniša Jenkač, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Zdravko Tušek te u ime okupljenih gradonačelnika i načelnika načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

U sklopu svečanosti dodijeljena su i općinska priznanja i nagrade. Plakete Općine primili su Višnja Loparić i Tomislav Kuharić. Priznanja su dobile i sljedeće loborske udruge: Eko udruga Etno flora Vojnovec (uz 15. obljetnicu osnutka udruge), Športsko ribolovno društvo Pastrva (uz 20. obljetnicu osnutka), Loborsko ekološko društvo (uz 15. obljetnice osnutka), Viteško društvo svetog križa (15. obljetnica osnutka) te Športsko društvo Vihor (uz 15. obljetnicu osnutka). Nagrađeni su i vrijedni školarci Ana Mikac, Barbara Kuharić, Eleonora Bolšec, Ivona, Jureković, Lana Gršić, Patrik Bolšec, Lorena Gočen, Lucija Ivančić, Martin Galunić, Melani Galunić i Nika Zgazivoda. Nagrade su primili i maturanti koji su ove godine iznimne uspjehe na državnoj maturi: Marko Behin, Ivan Krajnik, Karlo Ogrinšak, Patricija Brlečić i Elena Matejaš. Nagradu za izniman doprinos postavljanja biste prvom hrvatskom predsjedniku Franju Tuđmanu dobio je bojnik 1. gardijske birgade Tigrovi, Željko Herceg.


Fotogalerija