Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Općine Mače – svečana sjednica i otvorenje vrtića

Datum objave: 17. svibnja 2022.

Svečana sjednica Općinskog vijeća i simbolično otvorenje Dječjeg vrtića održano je pokraj novosagrađenog vrtića uz popratni dječji program i nastupe mačanskih mažoretkinja Alina. Župan Željko Kolar je sve okupljene pozdravio i kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. „Da bi mlade obitelji motivirali da imaju djecu, moramo im osigurati dobro plaćeno radno mjesto, a nakon toga i dobre uvjete za smještaj djece u vrtići i školu“ – istaknuo je župan Kolar, koji je ovom prilikom dječjem vrtiću poklonio tradicijske drvene igračke zaštićene na UNESCO – voj listi nematerijalne kulturne baštine.

Okupljene na svečanostima pozdravili su i predsjednik Općinskog vijeća Općine Mače Mladen Sedak Benčić, ravnateljica Dječjeg vrtića Mačići Jelena Tuškan i načelnica Općine Konjščina Anita Krok. Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec je zbog zdravstvenih razloga nije mogla sudjelovati na svečanom programu te je prisutnima pročitano njezino prigodno obraćanje.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručena su i ovogodišnja općinska priznanja: Josipu Petanjeku, Nadi Hubak,  Žarku Mezaku, Jurju Sremcu, Mariu Srečiću i Stjepanu Dumboviću.

Novi vrtić blagoslovio je mačanski župnik Marko Toplak.


Fotogalerija