Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. srpnja 2018.

Na svečanoj sjednici bili su i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koji su čestitali svetkovinu Majke Božje Bistričke – Dan Općine Marija Bistrica, Svetišta Majke Božje Bistričke i bistričke Župe Uznesenja BDM.

Župan Željko Kolar istaknuo je važnost projektiranja za razvoj svakog mjesta pa tako i Marije Bistrice te spomenuo i županijske projekte na području same općine „Što se tiče našeg zdravstvenig dijela napravili smo sve što je trebalo da se gotovo milijun hodočasnika koji dolaze u Mariju Bistricu osjećaju sigurno. Za razvitak škole smo jasno dogovorili što želimo u sljedećih nekoliko godina, a i sto tako i naša puna podrška da Marija Bistrica postane srednjškolski centar“ – naglasio je župan Kolar.

Predsjednica Županijske skupštine je u pozdravnom govoru istaknula: “Krapinsko-zagorska županija se diči svim svojim kapelicama i crkvama, među kojima dakako posebno mjesto zauzima Svetište Majke Božje Bistričke. Stanovnicima Marije Bistrice želim puno zdravlja i veselja te da se u narednom razdoblju u život pretoče planirani općinski projekti, što će biti dobro i za Mariju Bistricu i za cijelu županiju” – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Okupljene je pozdravio i izaslanik predsjednika Vlade RH ministar uprave Lovro Kuščević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek te gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

O općinskim projektima i planovima za budućnost govorili su načelnik Marije Bistrice Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, koji su također uručili općinska priznanja ovogodišnjim dobitnicima. U ime nagrađenih sve prisutne pozdravila je Snježana Husinec. Kako se ove godine obilježava 20 godina dolaska pape Ivana Pavla II u Mariju Bistricu, obljetnica koja se se počela obilježavati već u sklopu ovogodišnjeg Dana Krapinsko-zagorske županije, kada je služena misa u novoj crkvi sv. pape Ivana Pavla II. u Poznanovcu , na početku svečane sjednice u Mariji Bistrici prikazan je i kratki film o samom dolasku pape. U popratnom programu nastupili su Klapa Bistrica te Samanta Totović i Elena Kleflin.


Fotogalerija