Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. listopada 2022.

Župan Željko Kolar čestitao je Dan Općine te se posebno osvrnuo na županijske projekte na području Radoboja, među kojima je izdvojio plan dogradnje škole. „Imamo pripremljenu građevinsku dozvolu za dogradnju škole u Radoboju i čekamo natječaj za NPO. Vjerujem da u tom natječaju možemo napraviti još jedan iskorak što se tiče samog ulaganja u obrazovanje. Veselim se našoj budućoj suradnji za buduće europske projekte koji su nam svima neophodni da bi poboljšali uvjete života na našim bregima i da nam ovdje ljudi ostaju, jer to je ključna stvar koju svi moramo napraviti. Čestitka na ovom sjajnom projektu, na znanstvenom skupu, izložbi, poseban pozdrav svima koji su sudjelovali u tome“ – poručio je župan Kolar.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek, načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih – u ime okupljenih čelnika jedinica lokalne samouprave te predsjednica Općinskog vijeća i načelnik Općine Radoboj Vanja Potočki i Anđelko Topolovec.

Ovom prilikom uručene su i općinske nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima na županijskim natjecanjima te za najljepšu okućnicu, najljepši balkon i opći dojam kod uređenja.

U sklopu svečanosti otvorena je i izložba Sveci s bregov. U samoj crkvi predstavljeno je 12 restauriranih skulptura koje su nekad bile dio njezinog bogatog baroknog inventara. Izložbu je otvorio dekan akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak.

 


Fotogalerija