Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Općine Stubičke Toplice – projekt Stubaki ide dalje

Datum objave: 28. travnja 2022.

Župan Željko Kolar je brojnim okupljenima na svečanoj sjednici čestitao Dan Općine Stubičke Toplice te se posebno osvrnuo na neke od županijskih projekata na području ove općine.

„Prošle je godine završena prva faza radova na velikom vanjskom bazenu  kod specijalne bolnice u iznosu od oko 24 milijuna kuna, što su otprilike tri izvorna proračuna Stubičkih Toplica. Projekt je to koji je realiziran bez pomoći EU fondova i države. S obzirom da imamo građevinsku dozvolu za kompletan projekt od 176 milijuna kuna, mi smo u pripremi za natječaj Ministarstva turizma za drugu fazu od 45 milijuna kuna i to će biti krov nad postojećim bazenom. Znamo da je to odličan projekt, vjerujemo da ćemo povući ta sredstva i očekujemo da ćemo na proljeće sljedeće godine početi i graditi“ – rekao je župan Kolar, dodavši kako će se za tu investiciju morati izdvojiti 15 posto vlastitih sredstava, na što su Županija i Općina spremne.

Župan Kolar je također istaknuo da projekt Stubaki ide dalje. „Malo ćemo promijeniti koncept, modernizirati ga i aplicirati na natječaj ministarstva. Projekt će sadržavati i tematski park kakvog nema u krugu od 300 kilometara. Kada to realiziramo, a očekujemo početak gradnje iduće godine, onda će Stubaki imati sasvim drugačiju sliku zapošljavanja i ponude“ – kazao je župan Kolar te istaknuo kako će Stubaki u narednom razdoblju biti veliko gradilište.

Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Mlinarić, dok se načelnik Josip Beljak u svom pozdravnom govoru osvrnuo na važnije provedene projekte i aktivnosti te se zahvalio svima koji doprinose razvoju Stubičkih Toplica. U ime čelnika jedinica lokalne samouprave okupljenima se obratio gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić koji je kazao kako u Stubičkim Toplicama uvijek ima puno toga dobrog  – kako onog što se već napravilo, tako i onog što se i dalje radi.

Načelnik Beljak i predsjednik Vijeća Mlinarić uručili su ovogodišnja općinska priznanja istaknutim pojedincima, udrugama i društvima koja svojim radom doprinose razvoju općine. Zahvalnice su dodijeljene Marku Lovrenčiću za doprinos u provođenju mjera protiv COVID-a i donacije Općini, Robertu Sedlaru za doprinos u razvoju turizma i Saši Petroševskom Novaku za aktivno promicanje kulture i sudjelovanje u kulturnim događanjima Općine te donacije za pomoć stradalnicima Domovinskog rata. Plakete su dodijeljene Božidaru Brezaku za iskazanu humanost u akcijama darivanja krvi, zatim Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući Mirela za izniman trud, požrtvovnost, skrb i njegu pacijenata na području općine te Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Pila i Strmec Stubički za iznimne zasluge u provođenju zdravstvenih mjera i suradnje s Općinom. Povelja je uručena Anamariji Kovačević za trud, požrtvovnost, skrb i njegu pacijenata na području općine. U ime nagrađenih riječi zahvale kazao je Robert Sedlar.

Prisutne na svečanoj sjednici pozdravio je i Tomislav Šubić kojem je u tzv. petrinjskom potresu stradala kuća, a mnogi Zagorci, pa tako i mještani Stubičkih Toplica na čelu s Općinom pomogli su mu u izgradnji nove kuće.


Fotogalerija