Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. studenoga 2022.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je čestitao Dan Općine te u pozdravnom govoru istaknuo: „Na čelu općine stoji osoba koja ima izuzetnu radnu energiju i koja se je spremna 100 posto predati obavljanju tog posla. Upravo je kod ovakvih manjih sredina dobra suradnja Županije i resornih ministarstava ključna da se rade ovakvi projekti koji su ovdje danas prezentirani. Vremena nikada nisu bila izazovnija i u budućem razdoblju ćemo morati biti oprezni prilikom biranja prioriteta. Ovo što je u Zagorskim Selima trenutno najkritičnije je javni prijevoz, međutim, otvara se šansa, Schengenski prostor i nema više razloga da ne vratimo željeznicu u promet. Ljudima koji žive uz granicu moramo omogućiti sve da oni ostanu ovdje, a mi ćemo kao Županija i dalje biti podrška načelnici u svim projektima koje ćemo pokušati provesti, ali izuzetno je bitno da svi zajedno lobiramo da prugu vratimo u promet“ – poručio je župan Kolar.

Načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurek govorila je o realiziranim aktivnostima i projektima te planovima za naredno razdoblje te zajedno s predsjednicom Općinskog vijeća Danijelom Maček uručila općinska priznanja.

„Specifičnost naše općine je da, prema procjeni, oko 60 posto radno aktivnog stanovništva, radi u Republici Sloveniji i naravno da time ne prihoduju u naš proračun. Druga otegotna okolnost je to što konstantno bilježimo pad stanovništva, pa smo tako pali ispod 900, no mlade obitelji ipak ostaju. Vjera u budućnost je neophodna da bismo ostali na zagorskim bregima, tako da nju nećemo izgubiti“ – poručila je načelnica Krivec Jurak i zahvalila partneru, Krapinsko – zagorskoj županiji, pa i ministarstva jer apliciranjem na njihove natječaje ova je Općina uglavnom uvijek prepoznata i dobiva sredstva koja su joj neophodna da bi mogli realizirati projekte.

Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Zdravko Tušek, župan slovenske Občine Podčetrtek Peter Misja, dječja gradonačelnica Zagorskih Sela Gabrijela Jurak te gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj – u ime okupljenih čelnika jedinica lokalne samouprave.

U ime dobitnika priznanja, prisutnima se obratio Marko Preglej, a osim njega, priznanja su dodijeljena i Milanu Juraniću, Marku Zgorelcu, Tei Ferdelji, Izabeli Zgorelec, Melaniji Šlogar, Karli Lojen, Udruzi vinara, vinogradara i prijatelja dobrog vina “Sv. Martin“ i posthumno Aljoši Mutiću.

 


Fotogalerija