Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. travnja 2020.

Krapinsko-zagorska županija bogata je prirodnim ljepotama, među kojima i posebno vrijednim područjima s očuvanom biološkom i krajobraznom raznolikošću. O zaštiti prirode naše županije brinu svi njezini stanovnici, a ključnu ulogu u čitavom procesu imaju brojne udruge i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ koja sustavno pristupu zaštiti i očuvanju prirodne baštine.

 

Donosimo poruku župana Željka Kolara uz Dan planeta zemlje:

Krapinsko-zagorsku županiju promoviramo pod sloganom Zagorje, bajka na dlanu, što ne bi bilo moguće bez zaštite prirode. Priroda je temelj zdravlja i budućnosti čitavog društva te ne nam bez njezinog očuvanja ništa neće značiti svi naši gospodarski, infrastrukturni i društveni projekti. Upravo zbog toga i provodimo razne programe i aktivnosti kojima najmlađe educiramo o potrebi zaštite prirode, a s druge strane naše prirodne ljepote kontinuirano uključujemo u održivu turističku ponudu čime skrećemo pozornost na njihovu važnost i omogućujemo im lakše održavanje.

U ovo doba epidemije koronavirusa sve više postajemo svjesni da ništa od onog što nas okružuje ne smijemo shvaćati zdravo za gotovo te zato ponovno ističem sve one koji sva načela zaštite prirode pretvaraju u konkretna djela – sve članove planinarskih, ribolovnih i ekoloških društava te svih onih ljubitelja prirode koji svojim postupcima u svakodnevnom životu pridonose tome da Zagorje i dalje ostane zelena bajka na dlanu. Veliko Vam HVALA“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.