Zagorje
Bajka na dlanu

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Datum objave: 4. kolovoza 2023.

05. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i
Dan hrvatskih branitelja.

 

 

 

 

 

 

 

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se najveće pobjede u Domovinskom ratu, prisjećamo se svakog vojnika i policajca koji je položio život za svoju Domovinu. Čovjek više od toga ne može dati.

Svim hrvatskim braniteljima, onima koji su danas među nama i onima koji su nas napustili, još jednom želim reći jedno veliko HVALA. S druge strane, u nama koji smo ostali i dalje živi jedna ogromna obaveza. To je obaveza širenja istine o Domovinskom ratu svih 365 dana u godini. Moramo voditi brigu da naše mlade generacije znaju na kakvim je temeljima i uz kakvu žrtvu nastala samostalna i neovisna Republika Hrvatska i da znaju tko su najzaslužniji ljudi za njezino stvaranje, jer samo tako možemo stvarati Hrvatsku kakvu su sanjali naši branitelji. To je država koja će zadržati mlade ljude, to je država koja će mladima dati perspektivu da ostanu i ovdje stvaraju obitelj. Ako mi koji smo preživjeli napravimo to, onda će naši prijatelji koji su nas napustili biti zadovoljni i njihova žrtva neće biti uzaludna.

Čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a našim dragim suborcima neka je vječna hvala i slava.

(Iz govora župana Željka Kolara na središnjem županijskom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO Oluja)