Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. rujna 2022.

Akciju Dan srca u vašem kraju, povodom Svjetskog dana srca, organizira Klinika Magdalena u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom te gradovima i općinama, a s ciljem olakšanja pristupa građanima zdravstvenoj skrbi te osvješćivanja i informiranja o kardiovaskularnim bolestima.  U sklopu akcije Dan srca u vašem kraju omogućeno je besplatno mjerenje krvnog tlaka i EKG-a te će se promovirati i nove digitalne tehnologije u prevenciji i ranom otkrivanju kardiovaskularnih bolesti. Akcija se provodi na tri lokacije na području Krapinsko-zagorske županije: u Krapini, Mariji Bistrici i Pregradi.

Akciju su na konferenciji za medije u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Krapina predstavili zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, te ispred organizatora, Klinike Magdalena, pomoćnik ravnatelja za nastavu, pročelnik Zavoda za kardiologiju te voditelj kardiološkog laboratorija doc. dr. sc. Krešimir Štambuk i voditeljica telemedicinskog centra Milena Šturljan.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je Klinika Magdalena svojim visokim standardima, stručnim i znanstvenim, dokazala da je ekspert u liječenju i zbrinjavanju kardiovaskularnih bolesnika. „Dokazuje i da želi biti pristupačna potencijalnim pacijentima i djelovati na svijest nas i poručiti nam da se 80 posto svih kardiovaskularnih bolesti može spriječiti. Ako uzmemo u obzir da u KZŽ svake godine umre oko 700, 750 ljudi od kardiovaskularnih bolesti, znači da možemo spriječiti 560 odlazaka onih koji su oboljeli od tih bolesti. I zato zahvaljujem Klinici Magdalena što je došla u naše gradove i općine i omogućila prevetivnu aktivnost, mjerenje i dijagnostičke postupke pri dijagnosticiranju rizika. Možda baš taj današnji pregled i razgovor s liječnicima i sestrama možda može spasiti nečiji život. Dođite na ovaj pregled“ – pozvala je zamjenica župana Jasna Petek.