Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Županije – 23. travnja 2012.

Datum objave: 30. travnja 2012.

Krapinsko-zagorska županija ove godine proslavila je svoj dan na blagdan Sv. Jurja, 23. travnja 2012., u renesansnom biseru Zagorja, dvoru Veliki Tabor koji prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika.

Obilježavanje Dana Krapinsko-zagorske županije započelo je polaganjem vijenca kod križa na Gradskom groblju u Krapini. U Desiniću je održana sveta misa, dok je svečana sjednica upriličena u renesansnom biseru Zagorja, dvoru Veliki Tabor koji prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika.

Dan Krapinsko-zagorske županije uveličali su svojom prisutnošću, uz županijske čelnike, županicu Sonju Borovčak, zamjenika Anđelka Ferek-Jambreka te predsjednika Županijske skupštine, Višeslava Ćuka, i brojni drugi uzvanici, a između ostalih i predsjednik Hrvatskog sabora, Boris Šprem te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, ispred Vlade RH.

Tradicionalno, uručena su i županijska priznanja. Odlukom Skupštine Povelja Krapinsko-zagorske županije za doprinos razvoju zrakoplovstva dodijeljena je GORANU ILIĆU, posmrtno, Plaketa Krapinsko-zagorske županije za životno djelo VERI HUBICKI, posmrtno, Plakete za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu društvu ZAGORKA d.o.o. i ŠTEFANIJI KERESTEŠ, dok su Plakete za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljene društvu ZMH HORVAT d.o.o. i STJEPANU PAVLIŠI.


Fotogalerija