Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. rujna 2022.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovo jedno od šest aktivnih gradilišta sanacije klizišta na području Krapinsko-zagorske županije. „Treba napomenuti da imamo 20 aktivnih klizišta i desetak odrona. Do kraja ove godine nam je u planu da riješimo tri odrona i šest klizišta, s time da kroz Fond solidarnosti mislimo isfinancirati još šest klizišta i još tri odrona“ – rekao je župan Kolar te dodao kako se boji eventualnog lošeg utjecaja kombinacije nadolazeće jesenske kiše i ljetne suše. „Popucala je zemlja i bojimo se da ćemo imati praktički jedan val novih klizišta koja će se pojaviti na ovim našim zagorskim bregima. Vjerujemo da ćemo kroz novu financijsku omotnicu biti natječaja na koji ćemo moći aplicirati za sufinanciranje radova na klizištima pa smo zbog toga i užurbano projektirali. Očekujem da ćemo do proljeća za sva ova aktivna klizišta i odrone imati spremnu dokumentaciju, a kroz kontrolu i obilazak te informacije jedinica lokalne samouprave, ćemo vidjeti što će se novog otvoriti do proljeća“ – pojasnio je župan Željko Kolar.

Kako bismo ovu lokaciju vratili u prvobitno stanje pokrenuli smo određene istražne radove i naručili projektno-tehničku dokumentaciju, proveli postupak nabave te krenuli s radovima. Izvođač radova je tvrtka Završni radovi Krešo, a ukupna vrijednost ove investicije je nešto više od 540 tisuća kuna. Sam stručni nadzor provodi tvrtka Pro next, a vrijednost radova je 23 tisuće kuna. S radovima smo započeli početkom kolovoza, a ugovorni rok izvođenja radova je 30. rujna“ – naveo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec te kazao da s obzirom na dobru dinamiku, završetak radova očekuje krajem rujna.

Ovo sanira Županijska uprava za ceste u suradnji sa Županijom,  na čemu zahvaljujem. Sto metara od ove lokacije još je jedno klizište i nadamo se da ćemo imati izabranog izvođača do kraja listopada i započeti radove u prosincu. Saniramo klizišta i štetu na cestama jer je bitno da naši građani imaju svakodnevnu cestovnu komunikaciju sa središtem mjesta i ostatkom svijeta“ – kazao je ovom prilikom načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.


Fotogalerija