Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. travnja 2016.

Svečana dodjela diploma organizirana je za 61 kandidatkinju i kandidata koji su majstorski ispit položili u rujnu i prosincu 2015. godine. Svečanosti je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je rekao: „Ponosni smo na sve obrtnike iz Zagorja, ali i  na Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije, s kojom dugi niz godina imamo izvrsnu suradnju. Treba stvoriti takav sustav obrazovanja da djeca budu ponosna kada završe svoj trogodišnji program i da nakon toga „imaju kruh u rukama“. Upravo iz tog razloga zalažem se za prilagođavanje sustava obrazovanja potrebama gospodarstva“, rekao je župan Kolar.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško istaknuo je  da majstorsko zvanje omogućuje samostalno otvaranje i vođenje obrta, vođenje obrta za drugog obrtnika te dobivanje dozvole (licence) za prijem naučnika na naukovanje. „Preuzimanjem diplome, majstori dobivaju materijalni dokaz da su trenutno dostigli vrhunac u svojoj struci, te mogu pristupiti polaganju državne mature i upisati fakultet. No, osim otvaranja novih mogućnosti, dobivaju i važnu odgovornost – prenošenje znanja i obrtničkih vještina na mlade generacije“, rekao je Pleško.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec poručio je majstoricama i majstorima da uče mlade generacije da je vrijedno raditi te da nikada ne dopuste da netko posrami njihovo zanimanje. Dodijeljena je ukupno 61 diploma za sljedeća zanimanja: automehaničar, autoserviser, bravar, elektromehaničar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije, kozmetičar, kuhar, natkonobar, plinoinstalater, soboslikar – ličilac, stolar, strojobravar, tokar, vodoinstalater, zidar te vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije. Svečanosti su prisustvovali i pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić, koji je uručio diplome te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan i pročelnica Odjela za obrazovanje HOK-a Mirela Lekić.

 


Fotogalerija