Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljena priznanja Obrtničke komore KZŽ za 2017. godinu

Datum objave: 7. studenoga 2017.

Na svečanoj sjednici tradicionalno su dodijeljena priznanja za 2017. godinu, dobitnicima je čestitao i župan Željko Kolar koji je pozdravio i ostale prisutne „Krapinsko-zagorska županija je prošle godine bila jedna od četiri županije u Hrvatskoj koja je imala rast zaposlenosti u obrtima. To je rezultat kontinuiranog rada i zalaganja prije svega poduzetnika i obrtnika, a nakon toga i pomoći institucija poput Krapinsko-zagorske županije“ – rekao je župan Željko Kolar te naglasio izvrsnu suradnju Županije i Obrtničke komore KZŽ. „To se vidi po nizu aktivnosti koje zajedno radimo, poput projekta vezanog za deficitarna zanimanja kojim smo uspjeli povećati broj djece upisanih u srednje škole za takva zanimanja. Županija je osigurala stipendije, a u suradnji s Obrtničkom komorom i posao na području županije za sve koji su upisali deficitarna zanimanja. U sljedećem razdoblju ćemo se najviše posvetiti obrazovanju te zbog toga i radimo nove projekte – počet ćemo gradnju poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini, pripremamo izgradnju Centra kompetencija i izvrsnosti u ugostiteljstvu u turizmu u Zaboku, ali isto tako u poljoprivredi u Bedekovčini – to su sve ulaganja u budućnost“ – naglasio je župan Kolar.

Obrtnička komora KZŽ je povodom obilježavanja Dana komore dodijelila sljedeća priznanja:

Zlatna plaketa, koja se kao najveće priznanje OKKZŽ  dodjeljuje uglednom i časnom obrtniku  za dugogodišnji  doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika na području Obrtničke Krapinsko-zagorske županije, za 2017. godinu pripala je Vlasti Hubicki iz Marije Bistrice, vlasnici Medičarsko svjećarske radnje Zozolly – utemeljeno 1882. godine.

Srebrna plaketa, kao najviše priznanje pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZŽ dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva, dodijeljena je Ivanu Kovačiću iz Marije Bistrice, vlasniku obrta Lončarija.

Bročana plaketa, kao priznanje obrtnicima OKKZŽ za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području Krapinsko-zagorske županije, za 2017. godinu dodijeljena je.

Stjepanu Hrvoju iz Udruženja obrtnika Bedekovčina, vlasniku obrta Građevinar Hrvoj iz Poznanovca.

Đurđi Drepmetić iz UO gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice; vlasnici obrta Knjigovodstvo, ugostiteljstvo San iz Donje Stubice.

Kruni Krčeliću iz UO Klanjec, vlasniku obrta Ljevaonica Krčelić iz Kraljevca na Sutli.

Ivanu Bajsiću iz UO  grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj; vlasniku obrta Tekstil Bajsić iz Krapine.

Mladenu Šoštarku iz UO općine Krapinske Toplice, vlasniku obrta Vodo-limexjeko iz Čreta, Krapinske Toplice.

Veljku Podboju iz UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić; vlasniku obrta Pekara i trgovina Klasek iz Desinića.

Krešimiru Ivanu Rajačiću iz UO Sveti Križ Začretje, vlasniku obrta RINEL informatike-elektronika iz Svetog Križa Začretja.

Tomislavu Vrhovcu iz UO grada Zaboka, vlasniku obrta Nekretnine Vrhovec obrt za graditeljstvo, trgovinu i usluge iz Zaboka.

Smiljani Krajnik iz UO Zlatar, vlasniku Trgovačkog obrta OTM iz Lobora.

 

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško poručio je kako je prošlo razdoblje zatvaranja obrta te kako ove godine na području Krapinsko-zagorske županije ima 25 obrta više nego prošle godine. “Dobrim radom i prezentacijom obrtničkih zanimanja pokušati ćemo pokrenuti senzibilnost roditelja i djece da se upisuju u obrtnička i deficitarna zanimanja, što većinom znači da će nakon završene srednje škole imati i posao“ – istaknuo je predsjednik OK KZŽ Davor Pleško. 

Okupljene obrtnike pozdravio je i izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Mirza Šabić te gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, koja je istaknula kako je i na području UO Zlatar prisutan rast broja obrtnika te kako vjeruje da će se razvojem komunalne infrastrukture i jačanjem prometne povezanosti on još povećati. Sjednici je nazočio i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.


Fotogalerija