Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljene 34 tisuće eura za povećanje stočarske proizvodnje na području KZŽ

Datum objave: 26. lipnja 2023.

U Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. održana je dodjela ugovora u području poticanja stočarske proizvodnje.

Na Natječaj za potporu za povećanje stočarske proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije u 2023. godini pristiglo je osam zahtjeva te su svi zadovoljili propisane kriterije, a ugovore u vrijednosti 34.206,75 eura korisnicima je podijelio župan Željko Kolar, koji je zahvalio proizvođačima što su se javili na natječaj te istaknuo kako mu je posebno drago vidjeti mlade poljoprivrednike jer to daje nadu da Zagorje ima svijetlu budućnost u stočarskoj proizvodnji.

„Moramo poticati domaću proizvodnju i spriječiti uvoz nekvalitetnog mesa, pogotovo onog koje dolazi smrznuto. Naše inspekcijske službe i službe na granicama trebaju odraditi svoj dio posla, a mi moramo našim ljudima promovirati domaću, kvalitetnu hranu“, rekao je župan Kolar te istaknuo važnost samodostatnosti u proizvodnji hrane. „S obzirom na novu financijsku omotnicu i sredstva koja su osigurana za poljoprivredne proizvođače, pozivam vas da se nastavite baviti poljoprivrednom proizvodnjom, a Krapinsko-zagorska županija će vam i dalje pružati potporu“, rekao je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić istaknula je da se ovim natječajem korisnicima želi pomoći u nabavi rasplodnih grla mesnih pasmina i križanaca mesnih pasmina goveda s ciljem očuvanja sela i održavanja poljoprivrednih površina. „Dodjelom ove potpore kupit će se sedam bikova i 31 junica mesnih pasmina“, naglasila je pročelnica Sanja Mihovilić te dodala da je ovo još jedan u nizu od 11 planiranih natječaja kojima Krapinsko-zagorska županija dodjeljuje sredstva korisnicima za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

U ime korisnika potpore obratio se Darijo Šivak, vlasnik OPG-a Šivak iz Zagorskih Sela koji je zahvalio Županiji na potpori. „Bavimo se uzgojem goveda, trenutno imamo 45 grla, a uzgoj planiramo širiti stoga nam je svaka pomoć dobrodošla“, rekao je Šivak.

Sredstva na natječaju ostvarili su još i OPG Fruk, OPG Osrečki, OPG Lamot Salers, OPG Srećko Belošević, OPG Denis, OPG Stari Bregi i OPG Miković Danijel.


Fotogalerija