Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljene bespovratne potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima

Datum objave: 8. rujna 2023.

U Izložbenom prostoru 31. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini u petak, 8. rujna 2023. dodijeljene su potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima Krapinsko-zagorske županije. Potpore je ostvarilo 40 korisnika u iznosu od 26.283,57 eura, odnosno 198.033,56 kuna, preko natječaja kojeg je raspisala Krapinsko-zagorska županija.

Ugovore je korisnicima dodijelila zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula kako Krapinsko-zagorska županija već dugi niz godina kreira mjere i različite aktivnosti poticanja gospodarstva. “Tradicijski i umjetnički obrti važni su i vrijedni za očuvanje identiteta jednog naroda i jednog područja. Iako se takvi obrti suočavaju s brojnim izazovima, nastojimo ih popularizirati i želimo istaknuti kako bez njih ne možemo”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Na natječaj su se prijavila 43 korisnika, od kojih 3 nisu udovoljavala administrativnim uvjetima. Iznos same potpore bio je maksimalno 664 eura.

U ime svih dobitnika potpora prisutnima se obratila vlasnica krojačkog obrta Jasna Bogović Pavlina koja je tom prilikom zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji i Obrtničkoj komori KZŽ na podršci i potpori. Dodjeli ugovora prisustvovali su predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš i pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.


Fotogalerija