Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljene diplome majstorima obrtnicima

Datum objave: 25. svibnja 2022.

Diplome su primili jedan elektromehaničar, dva kozmetičara, šest frizera, jedan kuhar, jedan natkonobar, jedan plinoinstalater, jedan soboslikar/ličilac, jedan vodoinstalater, dva vodoinstalatera/instalatera grijanja i klimatizacije. Župan Željko Kolar istaknuo je važnost obrtništva za Krapinsko-zagorsku županiju u kojoj obrtnice i obrtnici imaju zaista dugu tradiciju. „Ta naša tradicija nas svrstava u sam vrh obrtništva u Republici Hrvatskoj, a ono što mi kao Županija čitavo vrijeme radimo, to je da promoviramo obrtništvo i deficitarna zanimanja, a isto tako i tradicijske obrte. Pogotovo se obraćamo mladim ljudima, učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, ali i njihovim roditeljima koji naravno sudjeluju u odluci koju će školu njihova djeca upisati. Upravo iz tog razloga, zajedno s našim partnerima Zavodom za zapošljavanje, Obrtničkom i Gospodarskom komoroprezentiramo deficitarna zanimanja naših srednjih škola, ukazujemo učenicima i njihovim roditeljima koje su mogućnosti školovanja i zapošljavanja na području naše županije – kazao je župan Kolar naglasivši kako je prosječna plaća u Krapinsko – zagorskoj županiji u posljednjih dvije do tri godine rasla najviše upravo u Republici Hrvatskoj.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i ime majstorica i majstora Štefica Horvat iz Mihovljana. Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednik Obrtničke komore KZŽ Miro Čaržavec te predstojnik krapinskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić.

NOVI POPUSTI ZA OBRTNIKE

U drugom dijelu programa predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga potpisao je sporazume s partnerima iz raznih sektora gospodarstvu, koje će članicama i članovima Komore osigurati povoljnije uvjete u svakodnevnom poslovanju. Zagorska televizija će članovima OKKZŽ-a koji su obrt otvorili od 2020. do 2022. godine osigurati popust od 50 posto, a ostalim članovima popust od 20 posto. Radio Zlatar će članovima Komore osigurati 25 posto popusta. Obrt za poslovanje i savjetovanje Project box osigurat će 10 posto popusta na sve usluge. Obrt za marketing i consulting Nomia digital dat će 10 posto popusta na definirane usluge. Sporazumi su potpisani u sklopu projekta Hrvatske obrtničke komore HOK plus.


Fotogalerija