Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 25. rujna 2014.

Diplome je mladim čuvarima prirode uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo da je ”Ptiček” sjajan projekat koji daje iznimne rezultate. ”Drago mi je da profesor Milan Martinić, došao prije sedam godina u Zagorje sa idejom o pokretanju nečeg ovakvog. Prednost Zagorja je ta što ima prekrasnu prirodu, i od izrazite je važnosti da mlade učimo od najmanjih nogu da ju sačuvaju.

 

Svojim vlastitim primjerom moramo pokazati kako se treba odnositi prema prirodi, stoga će Krapinsko-zagorska županija i dalje stajati iza ovog projekta, za kojeg ćemo se zalagati da ga prigrle i ostale županije u Hrvatskoj“.

 

Autor projekta Ivan Martinić istaknuo je da je cilj „Ptičeka“ djecu formirati u ekološki osviještene osobe, zbog čega im se još u ranoj fazi njihova sazrijevanja treba dati do znanja koliko je važno čuvati prirodu.

 

ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije Dijana Hršak, istaknule je da je na radionicama koje su održane 24. i 25. rujna u Bedekovčini na Bedekovčanskim jezerima i na području značajnog krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora, sudjelovala su 24 učenika iz OŠ Bedekovčina, OŠ Vladimir Nazor Budinščina, OŠ Đure Prejca Desinić, OŠ Gornje Jesenje, OŠ Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli i OŠ Ksaver Šandor Gjalski, Zabok. Dosad je u projektu sudjelovalo 139 učenika iz šestih i sedmih razreda iz svih osnovnih škola na području županije.

 

Ove godine projekt „Ptiček“ su financijski poduprle Autoceste Zagreb-Macelj i Hrvatske šume. U ime sponzora prisutnima su se obratili Dominik Sugnetić i Ivan Ištok.

 


Fotogalerija