Zagorje
Bajka na dlanu

Dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima na državnim natjecanjima

Datum objave: 30. lipnja 2023.

U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša Zabok u petak, 30. lipnja 2023. održana je svečanost dodjele nagrada najuspješnijim učenicima osnovnih, srednjih i glazbenih škola, koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2022./2023. osvojili prva, druga i treća mjesta.

Učenicima i njihovim mentorima nagrade su uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, njegova zamjenica Jasna Petek i pročelnica županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

Iz Krapinsko-zagorske županije u ovoj je školskoj godini na državna natjecanja pozvano 238 učenika, među kojima 102 učenika srednjih škola i 136 učenika osnovnih škola, koji su postigli izuzetno hvalevrijedne rezultate. Učenike je za natjecanja pripremalo 36 mentora/mentorica i jedan korepetitor.

Župan Željko Kolar čestitao je svima na odličnom uspjehu. „Ova slika ovdje danas nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Gledam lica mentorica i mentora, ravnateljica i ravnatelja i smiješak od uha do uha. Onaj sjaj u očima koji govori koliko su ponosni na vas i kakav je to dokaz rada u našem obrazovnom sustavu“, rekao je župan Kolar te dodao da se unutar sustava, kao osnivač osnovnih i srednjih škola, Županija trudi dati maksimalan doprinos da škole imaju uvjete za kvalitetno obrazovanje.

Župan je također naglasio da kvaliteta i rezultat dolaze isključivo na temelju znanja, upornosti i vježbanja. „To je nešto što vi imate, što su vaši mentori prepoznali. Ali treba zahvaliti i vašim roditeljima, koji su također bitna karika u cijeloj toj priči“, istaknuo je župan Kolar.

Ukupno su zagorski učenici i učenice osvojili 14 prvih, tri druga i osam trećih mjesta. Učenici osnovnih škola osvojili četiri prva mjesta, šest drugih mjesta i jedno treće. U sportskim natjecanjima osnovci su osvojili jedno drugo mjesto i dva treća, dok su u glazbenim natjecanjima osnovnoškolci osvojili tri druge nagrade. Što se tiče srednjoškolaca, na natjecanjima iz znanja osvojili su devet prvih, tri druga i pet trećih mjesta. U sportskim su natjecanjima osvojili jedno prvo mjesto. Uz natjecanja koja organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje odraslih i Hrvatski školski sportski savez, Krapinsko-zagorska županija pratila je učenike i na drugim državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima u organizaciji nekih drugih asocijacija pored navedene tri.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je na tim natjecanjima sudjelovalo 216 učenika/učenica i 78 mentora/mentorica. Kada se pribroje sva natjecanja, radi se o brojci od 290 učenika i učenica iz zagorskih škola sa 110 mentora i mentorica. Navedene uspjehe Krapinsko-zagorska županija nagradila je iznosom od 11 tisuća eura, a učenici su dobili i ulaznice za Terme Jezerčica, za što je osigurano još 816 eura.

NAGRAĐENI UČENICI:

OSNOVNE ŠKOLE

Luka Hržica, OŠ „Ljudevit Gaj Krapina“ – 3. na natjecanju iz njemačkog jezika. Njegova je mentorica Mirjana Klobučar.

Ekipa Osnovne škole Oroslavje –  3. na državnom prvenstvu u stolnom tenisu – učenice 6. i 8. razreda. Njihov mentor je Tomislav Kačavenda.

Ekipa Osnovne škole Zlatar Bistrica – 3. na državnom prvenstvu u sportskom plesu. Njihova mentorica je Sandra Belinić.

Ekipa Osnovne škole Donja Stubica – 2. mjesto futsal – dječaci, 7. i 8. razred. Njihov mentor je Slaven Belinić.

Petra Cvrtila iz OŠ Đurmanec – 2. na natjecanju Mladih tehničara – kategorija maketarstvo i modelarstvo. Njezina mentorica je Đurđa Zubić.

Nera Poslon iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina – 2. na natjecanju Sigurno u prometu. Njezin mentor je Kristijan Leskovar.

Tomislav Wilco Račić iz OŠ Oroslavje – 2. na natjecanju Sigurno u prometu. Njegov mentor je Krešimir Hamer.

Rebeka Grđan iz OŠ Oroslavje – 2. na natjecanju iz biologije. Njezina mentorica je Nada Falatec.

Sebastian Gajski iz OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice – 2. na natjecanju iz geografije. Njegova mentorica je Marijana Pavlović.

Tim dvoje učenika iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje, Aleksandar Krznar i Ivana Mokrovčak, 2. mjesto na natjecanju Sigurno u prometu. Njihova mentorica je Božena Belanović.

Manuela Pondeljak iz OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli – 1. na državnom natjecanju iz kemije. Njezina mentorica je Brankica Tepeš.

Emanuel Kovačić iz OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan – 1. na natjecanju Mladih tehničara, kategorija graditeljstvo. Njegova mentorica je Đurđa Zubić.

Leon Usmiani iz OŠ Oroslavje – 1. mjesto na natjecanju Mladih tehničara, kategorija automatika. Njegov mentor je Krešimir Hamer.

Aleksandar Krznar iz OŠ Sveti Križ Začretje – 1. mjesto na natjecanju Sigurno u prometu. Njegova mentorica je Božena Belanović.

GLAZBENA NATJECANJA

Borna Bručić iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica – 2. mjesto na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – tambure, bisernica. Njegova mentorica je Tatijana Lenart, dok je korepetitorica bila Dina Dorotić.

Andrej Ciković iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica – 2. mjesto na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – solfeggio. Njegov mentor bio je Dinko Krstinić.

Leda Fulir iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica – 2. mjesto na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – solfeggio. Njezin mentor bio je Dinko Krstinić.

SREDNJE ŠKOLE

Gabrijel Kučko iz Gimnazije Antuna Gustava Matoš Zabok 3. mjesto na natjecanju iz geografije. Njegova mentorica je Gordana Tkalčević.

Mihael Herceg iz SŠ Bedekovčina – 3. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina soboslikarstvo. Njegov mentor je Robert Kuhar.

Erik Mak iz SŠ Krapina – 3. na natjecanju World Skills Croatia – disciplina Administracija IT sustava. Njegov mentor je Mladen Ptičar.

Patrik Kos iz SŠ Krapina – 3. na natjecanju iz informatike. Njegov mentor je Stjepan Šalković.

Učenici Tin Grabrovečki i Luka Čović iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, kao tim od dvojice učenika – 3. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina Multimedija. Njihove mentorice su Davorka Frgec Vrančić i Ružica Leskovar.

Učenici Matija Mirt i Matija Sovec iz SŠ Bedekovčina, kao tim dvojice učenika, 2. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina zidarstvo. Njihov mentor je Ivan Ded.

Petra Žnidarić iz SŠ Krapina – 2. mjesto na natjecanju iz geografije. Njezina mentorica je Valentina Lež Trgovec.

Paula Sviben iz SŠ Zlatar – 2. mjesto na natjecanju iz filozofije i logike. Njezina mentorica je Ana Hudi.

Otto Brezak iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok – 1. mjesto na natjecanju iz hrvatskog jezika. Njegova mentorica je Nikolina Tuđa Svečak.

Ekipa Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok – 1. mjesto u futsalu – dječaci, 2., 3. i 4. razred. Njihov mentor je Miroslav Komar.

Petar Ružđak iz SŠ Bedekovčine – 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina keramičarstvo i oblaganje. Njegov mentor je Stjepan Sinković.

Tim dvojice učenika, Vedran Presečki i Branimir Ružđak, iz SŠ Bedekovčina – 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina suha gradnja. Njihov mentor je Ivan Mohač.

Marina Horvat iz SŠ Bedekovčina – 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina cvjećarstvo. Njezina mentorica je Božica Slivnjak Kruhek.

Leonarda Gustović iz SŠ Bedekovčina – 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina Graditeljstvo, geodezija i arhitektura. Njezina mentorica je Sanja Markuš.

Učenici Patrik Kos, Leonardo Špiranec i Niko Vrgoč, kao ekipa – 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina Sektor strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Njihov mentor je Goran Buntak.

Noa Pasanec iz SŠ Oroslavje – 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina Strojarske tehnike. Njegov mentor je Andrija Huić.

Verena Dagmar Reister iz SŠ Zlatar – 1. mjesto na natjecanju iz njemačkog jezika. Njezina mentorica je Melani Brezak.

Lovro Klancir iz SŠ Zlatar – 1. mjesto na natjecanju iz geografije. Njegova mentorica je Davorka Pelko.


Fotogalerija