Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. svibnja 2021.

Natječaj je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja, koji je bio otvoren od 2. veljače do 4. ožujka 2021. godine. U otvorenom roku zaprimljeno je 208 kratkih priča o Domovinskom ratu. Vrednovanje kratkih priča obavilo je Povjerenstvo za vrednovanje, imenovano Odlukom ministra hrvatskih branitelja, u tri odvojena kruga. Kriteriji vrednovanja bili su: jezično-stilske vrijednosti, estetske vrijednosti, uspješnost interpretacije teme te autentičnost prijavljenog rada.

Zbog velikog broja priča vrednovanje je ove godine obavljeno u četiri kruga: u treći krug vrednovanja ušlo je 27 kratkih priča o Domovinskom ratu s najviše postignutih bodova u prethodnim krugovima, dok u četvrtom krugu Povjerenstva posebno vrednovalo najboljih 14 kratkih priča o Domovinskom ratu s najviše postignutih bodova u trećem krugu.

 

1. nagrada

 Naslov: „ Dio mene“

Autorica: Stella Ristović, učenica 4. razreda, Gimnazija Vukovar

Profesorica:  Damira Nujić

 

2. nagrada

Naslov: „Pet minuta“

Autorica: Vida Terze, učenica 4. razreda, II. gimnazija, Zagreb

Profesorica: Ana Širinić

 

3. nagrada

Naslov: „Deja vu“

Autorica: Lea Beber, učenica 2. razreda, Srednja škola Pregrada

Profesorica: Andrea Vukmanić

 
Osim priče koju je napisala Lea Beber, još su četiri priče dobile 3. nagradu a sedam priča je pohvaljeno. Ovim putem upućujemo iskrene čestitke svim autoricama i autorima a posebno našoj Lei Beber!