Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. lipnja 2023.

Zamjenica župana Jasna Petek prisustvovala je svečanosti dodjele Pjesničke nagrade Antun Mihanović i nagrade za likovno stvaralaštvo, koja je održana u ponedjeljak, 12. lipnja 2023., u Spomen parku znamenitih Klanjčana, kao središnji događaj ovogodišnjih Dana Antuna Mihanovića u Klanjcu.

Organizator pjesničke nagrade Antun Mihanović je Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec. Natječaj domoljubne poezije koji je tradicionalno namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije, ove je godine proširen i na škole iz susjedne Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Uz pjesnički natječaj, proveden je i natječaj za dodjelu likovne nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola u slobodnoj tematici na temu domoljublja, zavičajnosti, povijesno značajnih osoba i sl.

Zamjenica župana Jasna Petek pozdravila je sve okupljene na dodjeli nagrada, čestitala organizatoru na dugogodišnjoj tradiciji okupljanja učenika u pisanju domoljubne poezije te zahvalila svim učenicima i mentorima koji su se prijavili na ovogodišnji natječaj.

“Krapinsko-zagorska županija u svom radu dugi niz godina njeguje i podržava rad s darovitom i talentiranom djecom. Ove je godine natječaj proširen što samo dokazuje kako ovo događanje raste i ima sve  veći broj sudionika. Osim učenicima, posebna pohvala ide i svim učiteljicama i učiteljima, koji podržavaju učenike i vode ih kroz kreativni proces jer samo tako nastaju ovi kvalitetni likovni i literarni radovi”, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Zlatko Brlek, a prisutna je bila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

Natječaji su trajali od 4. travnja do 15. svibnja. Na natječaj za domoljubnu poeziju javilo se 12 osnovnih i dvije srednje škole, dok je na natječaju za likovne radove sudjelovalo sedam osnovnih i tri srednje škole. Na oba natječaja bilo je prijavljeno ukupno 179 radova.

Pokrovitelji nagrade su Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec.

Uz glazbeni program Osnovne škole Antuna Mihanovića i Glazbene škole Pregrada, nagrađeni učenici čitali su svoje pjesme, promoviran je Zbornik radova s ovogodišnjeg natječaja, a mogla se razgledati i izložba likovnih radova pristiglih na natječaj koja je za tu prigodu postavljena u Spomen-parku.


Fotogalerija