Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. listopada 2006.

U općini Konjšćina u Krapinsko-zagorskoj županiji prošli petak su se hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata podijelili  ključevi i rješenja o dodjeli stanova. Ključeve je braniteljima, uz prisutnost Krapinsko-zagorske županice Vlaste Hubicki, uručila ministica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.
Ukupno je podijeljeno 15 stanova, a županica Vlasta Hubicki je napomenula da je zadovoljna ovim činom jer su i Zagorci imali vrlo značajnu ulogu u obrambenom Domovinskom ratu, te dali svoj doprinos pobjedi. Stanove su dobili ratni vojni inavlidi od 80 do 20 posto invaliditeta, a prema riječima ministrice Jadranke Kosor hrvatskim ratnim vojnim invalidima  iz Domovinskog rata je ove godine podijeljeno ukupno 350 stanova.
 
Druga  zgrada u Zagorju
– Ovime je hrvatska Vlada nastavila ispunjavanje obaveze prema braniteljima, a nakon zgrade u Zlataru to je druga takva zgrada u Krapinsko-zagorskoj županiji u kojoj su za 5.600.000 kuna stanovi kupljeni iz POS-ovog programa. Stanove su invalidi dobili isključivo prema listi prioriteta ministarstva – rekla je ministrica Jadranka Kosor. U njima će im uvjeti života biti mnogo kvalitetniji, što je samo mali dio duga koji imamo prema braniteljima i njihovom doprinosu stvaranju hrvatske države dodala je  ministrica Kosor.
Županica Vlasta Hubicki također je napomenula kako je veseli što su u protekle dvije godine u našoj Županiji izgrađene već dvije takve zgrade, u Zlataru i Konjšćini. Površina dodijeljenih  stanova u Konjščini koji su kupljeni prema odluci Vlade iz 2004. i 2005. godine veća od 1100 četvornih metara.