Zagorje
Bajka na dlanu

Dođite na 11. KAERCHER RALLY KUMROVEC

Datum objave: 7. rujna 2022.

Ovo međunarodno natjecanje od četvrtka, 8. do subote, 10. rujna 2022. godine, organizira Auto klub Delta Sport iz Zagreba u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom te općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj. Vozit će se na području triju zagorskih općina; Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, a natjecanje će okupiti 71 posadu iz devet europskih zemalja.

 

Direktor natjecanja Željko Štefanić istaknuo je: „Jedna od ključnih promjena je uvođenje brzinskog ispita u Desiniću koji je kratak, ali izuzetno zahtjevan te dva brzinska ispita Kumrovec i Zagorska Sela u kojima smo okrenuli smjer. Sveukupno će se voziti devet brzinskih ispita. U petak startamo s probnim brzinskim ispitom “shake down“ na području Kumrovca koji će se voziti od 14 do 16 sati, zatim nakon toga start servisnog parkirališta i dva prologa na parkiralištu Termi Tuhelj u nešto skraćenom obliku nego što je to bilo prijašnjih godina. U subotu ujutro ceremonijalni start je u 9.40 sati u Muzeju Staro selo i onda krećemo dva kruga Desinić – Zagorska Sela -Kumrovec. Nakon toga ćemo napraviti jedan regruping i zadnji power stage, zadnji brzinski ispit Kumrovec gdje ćemo prvih pet plasiranih u tom trenutku okrenuti da startaju od pete pozicije prema prvoj kako bismo dobili malo na dramaturgiji“, najavio je Štefanić.

 

Župan Željko Kolar rekao je: „Iskoristio bih priliku da pozovem sva nadležna ministarstva i grad Zagreb, ali i okolne županije za dodatnim uključivanjem u ovaj rally spektakl, kako bi treća godina realizacije mogla biti još bolja. Koliko ona nosi u marketinškom smislu za sve nas, ne može se izraziti u novcu. Ova utrka iziskuje ogroman angažman. Siguran sam da će kroz dvije, tri godine uloga rallya u Kumrovcu, kao i WRC-a biti prestiž. Nije slučajno da je ove godine prijavljen rekordan broj posjeta, njih 71. Bit će prestiž voziti u Kumrovcu. Staza je odlična, pejzaž je prekrasan, a fanovi će uživati u majstorijama posadama. Pa na kraju, apsolutno je nebitno kakvo će biti vrijeme“, rekao je župan Kolar te je dodao na kraju kako se posebno zahvaljuje hitnim službama koje će brinuti za sigurnost, jer svaka utrka je sjajna koja završi bez posljedica.

 

Predsjednik Organizacijskog odbora i tajnik natjecanja Dino Deljkić na početku konferencije za medije održanoj u Krapini, istaknuo je kako se u četvrtak otvara servisni prostor, a i da je ovogodišnje izdanje svojevrsni top, budući da su se na listu prijavili najbolji od najboljih. „Uspoređujući kumrovečki rally s WRC-om, valja istaknuti nekoliko razlika. Naime, kako je praksa, nedjeljom se na Croatia rallyu vozi power stage u Kumrovcu kao posljednji brzinac i to je samo jedna stanica, a kompletan WRC se vozi na području pet županija, što je otprilike jedan i pol brzinac cijelog WRC-a. Što se tiče sigurnosnog aspekta kompletan kumrovečki rally napravljen je po principu WRC-a, ali se na sigurnosti radi uz podršku cijele države odnosno svih rally klubova, uz pomoć Slovenije“, rekao je Deljkić.