Zagorje
Bajka na dlanu

DOĐITE U BEDEKOVČINU: U tri dana Štruklijada, Sajam vina i Igrajte nam mužikaši

Datum objave: 29. svibnja 2023.

Nadolazeće manifestacije predstavili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić te voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

Župan Željko Kolar poručio je kako će ovaj vikend Bedekovčina biti Sjeverozapadna Hrvatska u malom, s obzirom na najave dolazaka posjetitelja.“ Što se tiče izložbe vina, bit će tu pet velikih zlata, 42 zlata, 68 srebra i 15 bronci te dva priznanja. Na 134 uzorka, to je izniman rezultat. Nadalje, za ‘Štruklijadu je pripremljeno preko 10.000 štrukli, a dva će ih proizvođača ovdje sva tri dana pripremati i peći. Tu je onda i festival ‘Igrajte nam mužikaši’ koji će okupiti eminentne zagorske grupe i sastave koji će predstaviti nove pjesme i vjerujem da će se tražiti stolica više“ – rekao je župan Kolar i dodao da se u bogatom programu može pronaći ponešto za svakoga, pa je ovo idealna prilika da Bedekovčinu nadolazećeg vikenda posjete cijele obitelji.

Svečano otvorenje Sajma i izložbe zagorskih vina počet će u petak, 2. lipnja, u 17 sati. U 18 sati je na rasporedu dodjela diploma i proglašenje šampiona. U 18 sati Savjet mladih Općibe Bedekovčina organizira likovnu radionicu Wine&Paint. U popratnom programu nastupa Vokalna skupina OŠ Bedekovčina, KUD Bedekovčina, KUD Pregrada i Bedekovčanske mažoretkinje. Zabavni program počinje te će u njemu nastupiti Mušketiri i Gazde. Na Sajam i izložbu zagorskih vina ove su godine pristigla 134 uzorka iz cijelog Zagorja, a na samom Sajmu će svoja vina za degustaciju ponuditi devet vinara, koji će svoja vina nuditi tijekom sva tri dana. „Komisija je otkrila da su vina ove godine izuzetno dobra, kvalitetna te da će ljubitelji vinske kaplice biti ugodno iznenađeni. Jako je puno zlatnih uzoraka, kako od vinara koji se time bave profesionalno, tako i od onih kojima je to hobi“  – rekla je pročelnica Mihovilić i dodala da će tamo biti još 20-ak izlagača, OPG-ova ili udruga, koji će posjetiteljima predstaviti i nuditi svoje proizvode.

Svečano otvorenje Štruklijade bit će u subotu, 4. lipnja, u 15 sati. Već prije toga bit će održan dio programa i dječja likovna radionica, dok će već u 10 sati započeti Konjičke igre u suradnji sa Zagorskom udrugom uzgajivača konja i OPG-om Piljek. Na Štruklijadi će biti 13 natjecatelja među, kojima ugostiteljski objekti, škole i specijalne bolnice. „U 16;30 počinje Gastro show, sa Srednjim školama Zabok i Pregrada i OŠ Brestovec Orehovički. U 19 sati je i službeno proglašenje pobjednika. Imamo 13 prijavljenih, među njima i pobjednik zadnje dvije godine. Vjerujem da će biti dobro vrijeme, puno OPG-a, puno program, ugostiteljske ponude“ – rekla je voditeljica Ureda Škrinjar. U 18 sati počet će dječja predstava Boss teatra „Čarolija znanosti“, u 18 sati ponovno likovna radionica Wine&Paint. U popratnom programu nastupit će Ansambl Zabok i Magdalenići, a u zabavnom programu Elixir i Ljubavnici.

Na najpopularnijem glazbenom festivalu u Krapinsko – zagorskoj županiji, Igrajte nam mužikaši, ove će se godine 5. lipnja predstaviti 14 novih pjesama. Andrija Kos i Carpona Band izvest će skladbu ‘Nejdi za menu’, Božidar Meštrović i Slatka Tajna izvest će skladbu ‘Knjigovođa’, Črleni Lajbeki otpjevat će pjesmu ‘Stručak jorgovana’, a Dominik Štrucl i Ansambl 5 do 12 izvest će skladbu ‘Dežek’. Nadalje, grupa  Fantastic izvest će skladbu ‘Cajti moje mladosti’, Fiškali će pjevati pjesmu ‘Zagorje je moja duša’, Kraljevi Zagorja izvest će pjesmu ‘Tradicija’, Radovan Kunović i Kraljevi Zagorja otpjevat će ‘Srce zagorsko’, Rajko Suhodolčan, Klapa Brv i Zvuci Zagorja će izvesti skladbu ‘Dalmatinka’, Zagorski dečki pjevat će pjemsu ‘Vjerna ljubav’, Zlatko Deveničar i Črleni Lajbeki predstavit će se sa skladbom ‘Tetec i teca’, a Zlatni Kristali otpjevat će skladbu ‘Ke ti pa je’. Uz njih, nastupit će i Zvonimir Gažić, Željko Grozaj i Zagorski Mužikaši uz pjesmu ‘Zagorski mužikaš’, a Zvuci Zagorja izvest će skladu ‘Nek celo selo zna’.  Također, na festivalu će gostovati i ansambl ‘Dinamika’ iz Slovenije, a načelnik Bedekovčine Darko Ban je najavio da će program trajati do kasnih večernjih sati. Ujedno, pozvao je sve da se nadolazećeg vikenda upute na Bedekovčanska jezera i uživaju u sjajno osmišljenom programu. „Vjerujem da će svatko naći za sebe nešto u tri dana. Imamo najbolja vina, najbolje štrukle i najbolju zagorsku mužiku“ – poručio je načelnik Ban


Fotogalerija