Zagorje
Bajka na dlanu

Donja Stubica pred više od 13 milijuna kuna javnih investicija

Datum objave: 28. svibnja 2018.

Župan Željko Kolar čestitao je Dan Grada Donja Stubica te se osvrnuo na odlazak gradonačelnika Nikole Gospočića s pozicije pročelnika Ureda župana na dužnost gradonačelnika Donje Stubice. „Kvalitetan čovjek na pravom mjestu radi iskorak. Stanovnici Donje Stubice su sretni jer su dobili sjajnog gradonačelnika. Ja sam sretan što sam dobio sjajnog kolegu i partnera u provođenju projekata, no izgubio sam i najbližeg suradnika kojemu još uvijek nisam našao zamjenu“ – rekao je župan Kolar te čestitao na provođenju brojnih projekata na području Donje Stubice i naglasio važnost europskih fondova. „Kapitalni projekti su nešto što nam je omogućilo članstvo u Europskoj uniji. Mi smo si jasno definirali ciljeve, znamo što želimo i sigurni smo da to možemo provesti“ – rekao je župan Kolar te se osvrnuo na gradnju Znanstveno edukacijskog zabavnog centra u Dvorcu Stubički Golubovec – zajednički projekt Krapinsko-zagorske županije i Grada Donje Stubice i projekt gradnje prometne zaobilaznice kroz stubički kraj.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je kako Donja Stubica doživljava svoj obrtnički, gospodarski i društveni procvat. „Raduje me što gradonačelnik Nikola Gospočić osjeća bilo našeg malog ruralnog gradića Donje Stubice, koji je u ovih godinu dana postao zaista velik. Dobivena sredstva iz europskih fondova pokazala su važnost ulaganja u projektiranje, kao i da nas članstvo u Europskoj uniji stavlja u ravnopravan položaj sa općinama i gradovima diljem Europe“ – rekla je predsjednica Županijske skupštine te, uz čestitke za Dan Grada i Župe, čestitala i svima nagrađenima gradskim priznanjima. „Njihove zasluge su poput malih kamenčića ugrađeni u mozaik koji se zove uspješan grad Donja Stubica – Grad po mjeri svojih stanovnika i na korist svih svojih naselja“ – poručila je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Okupljene su pozdravili i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te predsjednik Općinskog vijeća Općine Mikleuš Ivan Kanski. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa, dok je gradonačelnik Nikola Gospočić podnio opširno izvješće o radu u proteklom razdoblju. Uz nabrajanje realiziranih projekata te najavu onih za koje su osigurana bespovratna sredstva, gradonačelnik Gospočić je naglasio: „Radi više od 13 milijuna kuna javnih ulaganja, od čega 11.600.230,90 bespovratnih sredstava i 1.881.620,04 sredstava iz našeg proračuna. Naravno najveći problem biti će nam financiranje naša vlastite komponente te se nadamo da će država iznaći rješenje da nam u tom pogledu pomognu“ – rekao je gradonačelnik i naglasio kako će se u narednom razdoblju uz javna ulaganja na području Donje Stubice realizirati i više velikih privatnih investicija.

Na sjednici su dodijeljena i brojna gradska priznanja te nagrade   u akciji Uredimo Gupčev kraj. U popratnom programu nastupio je ŽVA Fiola.


Fotogalerija