Zagorje
Bajka na dlanu

Državni turnir mažoretkinja – spektakl u Zlatar Bistrici

Datum objave: 24. travnja 2022.

Domaćin turnira bile su Zlatarbistričke mažoretkinje, koje su ugostile više od 500 mažoretkinja iz savih krajeva Hrvatske. „Ovoliko mladosti, ljepote i ljudi već dugo nismo vidjeli na jednom mjestu. Veselim se vašim nastupima i želim vam puno sreće na današnjem turnru. Ujedno vam i veliko HVALA što nas svojim izvedbama uveseljavate i zadivljujete na raznim svečanostima i manifestacijama. Znamo da iza toga stoji jako puno treninga, truda, ljubavi i entuzijazma“ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek neposredno prije nego je otvorila sam turnir. Uspješan nastup mažorektinjama te ugodno provedeno vrijeme u Zlatar Bistrici poželjela je načelnica Općine Vesna Mikulec, dok je predsjednica Saveza mažoretkinja i pon pon timova Hrvatske Željka Banović prije svog govora na samom otvorenju posebno pohvalila djelovanje Zlatarbistrikih mažoretkinja.

U natjecateljskom dijelu je otplesano više od 60 koreografija, dok je posebno iznenađenje za brojnu publiku bio nastup mažoret-mama Zlatarbistirčkih mažoretkinja. Zlatarbistirčke mažoretkinje postale su državne prvakinje u šest kategorija, dok su u jednoj bile druge. Ukupno su osvojile 108 zlatnih i 22 srebrne medalje. Stubičke mažoretkinje Shelly osvojile su jedno drugo i jedno treće mjesto, dok su  Mačanske mažoretkinje Alina osvojile dva prva mjesta, jedno trugo i jedno treće mjesto.

Ovo državno prvenstvo također je bilo i kvalifikacijski turnir za MWF Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se ove godine održava od 22. do 26. lipnja u Zadru.


Fotogalerija