Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. ožujka 2010.

Peteročlana ekipa Srednje škole Krapina, koja je svojim filmom pobijedila na županijskom natjecanju “Do you speak European?“ danas i sutra, 11. u 12. ožujka sudjeluje na državnom natjecanju koje se održava uTopuskom. Natjecanje „Govorite li europski?“ održava se inicijativom Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions) diljem Europe na tri razine: županijskoj, državnoj i europskoj, te omogućuje timovima mladih u dobi između 14 i 18 godina predstavljanje osobnih pogleda o tome što im znači Europa. 
            Na državnom natjecanju ove godine sudjeluju škole sa područja Međimurske, Ličko-senjske, Brodsko-posavske, Varaždinske i Sisačko-moslavačke županije, Krapinsko-zagorske, te Grada Zagreba. Najbolja ekipa sudjelovat će na europskom natjecanju koje se u svibnju održava u Bruxellesu.
Ovogodišnje natjecanje pratit će Ocjenjivački odbor sastavljen od predstavnika krovnih institucija Republike Hrvatske i Europske Unije za područje europskih integracija i to: Delegacije Europske Unije u RH, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU i Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU.