Zagorje
Bajka na dlanu

Duga tradicija u Stubakima – održana 23. ljetna likovna kolonija

Datum objave: 26. kolovoza 2023.

U Rekreacijskom centru Josip Mirt „Teček“ u Stubičkim Toplicama je u subotu, 26. kolovoza 2023. godine, održana 27. likovna kolonija Stubaki 2023.

Dvadesetak slikara iz sjeverozapadne Hrvatske je i ove godine na svojim slikama dočaralo prirodne ljepote i znamenitosti Zagorja i Stubičkih Toplica. Likovnu koloniju obišla je i zamjenica župna Jasna Petek, koja je ovom prilikom istaknula dugu tradiciju likovne kolonije u Stubakima. „Ona na našoj karti kulturnih događanja zauzima značajno mjesto. Svake godine ima puno umjetnika koji vrlo rado dolaze u ovaj prekrasan ambijent, te u ovom prekrasnom krajoliku zasigurno dobe i snažnu inspiraciju. Krapinsko-zagorska županija svih tih mnogo godina s vrlo velikim zadovoljstvom podržava ovu manifestaciju“ – kazala je zamjenica Petek.

„Ove godine imamo likovne umjetnike iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te Grada Zagreba. Jedna lijepa manifestacija gdje svake godine naši dragi prijatelji slikaju detalje prekrasnih Stubaka, koji ostaju trajno u vlasništvu Općine, koje potom Općina raspodjeli na neke naše prostorije ili damo našim sugrađanima i prijateljima koji su pridonijeli razvoju Općine Stubičke Toplice“ – istaknuo je ovom prilikom načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, dodavši kako se na području Stubičkih Toplica u narednom razdoblju organizira čitav niz raznih događanja.

Likovna kolonija Stubaki 2023. održana je u organizaciji Općine Stubičke Toplice i Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice.

Foto: sjever.hr