Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. rujna 2010.

Povodom prvog školskog dana župan Hajdaš Dončić obratio se svim zagorskim učenicima i učenicima: „Obrazovanje je temelj svakog uspješnog društva. Svi mi želimo da i naše zagorsko društvo bude upravo takvo – uspješno i napredno. Bez obrazovanja nema sigurnog radnog mjesta, ali ni nagrade za rad bez koje se teško može kvalitetno živjeti. Svim učenicama i učenicima želim školsku godinu punu zdravlja, zadovoljstva i marljivosti. Uvjeren sam da tada ni uspjeh neće izostati.“
Sonja Borovčak, zamjenica župana, posjetila je Budinščinu i Hraščinu. Vidno zadovoljna posjetom, zamjenica župana apostrofirala je projekte koje je Županija provela, zajedno sa Općinom Budinščina, u dogradnji Osnovne škole. Nakon opremanja ova će investicija omogućiti jednosmjenski rad škole. Prilikom posjeta Hraščini, a u kojoj se nalazi Područna škola u sklopu Osnovne škole Budinščina, u razgovoru s djelatnicima škola izraženo je veliko zadovoljstvo novom stolarijom kojom je škola opremljena zahvaljujući financijskim sredstvima Krapinsko-zagorske županije.
Zamjenica župana izrazila je nadu kako će narednih godina škole u Budinščini i Hraščini pohađati još više djece i obvezala se da će Županija i dalje financijski pratiti projekte koji će jamčiti razvoj školstva u istočnom dijelu Krapinsko-zagorske županije.

Prigodnim učeničkim programom te susretom s roditeljima i djecom koja se ove godine prvi puta susreću sa školom svečano je obilježen prvi dan školske godine.