Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. kolovoza 2011.

Tijekom obilaska župan je pozvao Vladu Republike Hrvatske i resorna ministarstva da se u najkraćem mogućem roku aktivno uključe u saniranje nastale štete te izrazio nadu kako će sva radna mjesta biti očuvana. Župan je od direktora tvrtke, Anđelka Švaljeka, dobio jamstva da će se maksimalna skrb i briga voditi o zaposlenicima Regeneracije.

Kako je u gašenju požara stradao i dio vatrogasne opreme, župan je najavio kako će Županija pomoći u zamjeni stradale opreme te javno pohvalio visokoprofesionalan pristup zagorskih vatrogasaca gašenju požara bez čijeg bi angažmana ova tragedija poprimila nesagledive razmjere.

Tijekom današnjeg obilaska tvrtke, zamjenik župana, Anđelko Ferek – Jambrek, zgrožen razmjerima štete koju je prouzrokovao požar izrazio je zadovoljstvo što u tragediji nitko nije teže ozlijeđen te najavio da će Županija maksimalno, koliko je to u ovlastima Županije, institucionalno pomoći pogođenu tvrtku te brinuti o opstanku broja zaposlenih kakav je bio i prije stradavanja velikog dijela ove tekstilne tvrtke.