Zagorje
Bajka na dlanu

Dva nova vozila za sanitet Doma zdravlja KZŽ

Datum objave: 14. listopada 2022.

Župan Željko Kolar je simbolično uručio ključeve novih vozila vozačima Doma zdravlja Damiru Puščeniku i Stjepanu Šipeku te najavio kako će se iduće godine za Dom zdravlja, kroz leasing, nabaviti još desetak vozila. „Morat ćemo to napraviti, jer je prosjek starosti vozila u Domu zdravlja veći od onog što zaslužuju naši pacijenti i djelatnici. Ono što nije dobro jest da decentralizirana sredstva za zdravstvo već godinama ostaju na istoj razini, iako cijene na tržištu rastu već dvije, tri godine, pa svu razliku kod nabava, a da bi zadržali isti nivo zdravstvene usluge, financira Krapinsko – zagorska županija iz svojih sredstva“ – naglasio je župan Kolar.

U sklopu Doma zdravlja imamo 40-ak vozila i godišnje nabavljamo dva do tri nova vozila saniteta. Trudimo se da naši pacijenti imaju bolje uvjete vožnje, kao i naši vozači. Ugovorom s HZZO- om, u Domu zdravlja imamo 16 sanitetskih timova, a koji obuhvaćaju 32 vozača i 32 medicinske sestre“ – kazala je ovom prilikom ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan te navela kako se prosječno godišnje preveze oko 25 tisuća pacijenata, što je oko 10 tisuća sanitetskih prijevoza, a prijeđu 1,2 milijuna kilometara. „.Mi svakodnevno prevezemo oko 100 pacijenata prema našim bolnicama i imamo oko 30 dijaliziranih bolesnika. Nastojimo organizacijom pomoći svima i zadovoljiti potrebe naših Zagoraca Radi se o vrlo zahtjevnom poslu i zahvaljujem se našim djelatnicima koji ga požrtvovno obavljaju“ – poručila je ravnateljica Dogan.

Primopredaji vozila prisustvovao je i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, ravnatelji i ravnateljice županijskih zdravstvenih ustanova, članice Upravnog vijeća Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije te više djelatnika i djelatnica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.  Gradonačelnik Gospočić zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji i Domu zdravlja KZŽ što svake godine prepoznaju potrebo za obnavljanjem sanitetske opreme te je poželio puno sreće onima koji u ovim teškim vremenima rade u sanitetskim timovima.