Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. studenoga 2016.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar predao je ključeva novih vozila Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije vozačima vozila hitne medicine iz županijskog zavoda te tom prilikom podsjetio kako su prošli tjedan u rad uvedeni novi T1 timovi hitne medicine u Pregradi i Mariji Bistrici koji u kombinaciji sa četiri dosadašnje ispostave u Krapini, Zaboku, Donjoj Stubici i Zlataru te najavljenim ispostavama u Klanjcu i Konjščini predstavljaju najbolju mrežu hitne medicine u Hrvatskoj. „Uz zaista sjajno pokriveno područje imamo i izvrsne mlade obrazovane liječnike, medicinske sestre, tehničare i vozače koji se trebaju služiti jednako tako kvalitetnom opremom. Županijski zavod za hitnu medicinu danas je dobio dva nova opremljena vozila, a za sljedeću smo godinu predvidjeli kupovinu tri ista takva sa određenom dodatnom opremom“ istaknuo je župan Željko Kolar i dodao kako će Krapinsko-zagorska županija sljedeće godine za tri vozila izdvojiti 2.000.000 kuna, a uz to će osigurati i 2.400.000 kuna za  pokrivanje troškova za timove T1 u Klanjcu i Konjščini.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić pojasnio je kako su dva nova vozila financirana decentraliziranim sredstvima Krapinsko-zaogrske županije i prvenstveno namijenjena za ispostave Zavoda u Zlataru i Krapini. „Ova su vozila nova snaga, ali i novi poticaj u našim nastojanima da pacijentima na području županije pružimo što bržu i kvalitetniju uslugu hitne medicinske pomoći,“ istaknuo je ravnatelj Božić.

Primopredaja je održana na prostoru Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije u Krapini, a uz djelatnike Zavoda za hitnu medicinu iz Krapine i Zlatara nazočili su joj i predstavnici Doma zdravlja KZŽ na čelu sa ravnateljicom Nadom Dogan.


Fotogalerija