Zagorje
Bajka na dlanu

DVD Draše proslavilo 80 godina postojanja

Datum objave: 30. svibnja 2016.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draše osnovano je 27. kolovoza 1936 godine. Osamdeset godina postojanja DVD-a Draše obilježeno je svečanošću na kojoj su, nakon postrojavanje domaćih vatrogasaca i njihovih gostiju, dodijeljena vatrogasna priznanja i podnijet kratki izvještaj o bogatoj povijesti ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Župan Željko Kolar je svim članovima DVD-a Draše čestitao 80. godina djelovanja njihovog društva  „Tradicija vatrogastva u Krapinsko-zagorsko županiji pokazala je da ova djelatnost u Zagorju nije prerasla samo u poziv nego i u način života. Teško bi bilo proći ne samo kroz Draše, nego i kroz bilo koje mjesto u našoj županiji i naći kuću u kojoj bar netko od članova obitelji nije bio vatrogasac“ rekao je župan Kolar i na kraju poručio „Osjećam sigurnost jer znam da se kod svih nesreća imam na koga osloniti. Siguran sam da ćete nastaviti ovaj izvrstan rad s mladima koji su zalog budućnosti – razvitka i opstanka dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Sve prisutne na svečanosti pozdravila je i načelnica Kraljevca na Sutli Danijela Pongrac, predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas koji je predsjedniku DVD-a Draše  Miji Stipčiću  i tajniku Mariu Harapiru uručio priznanja hrvatske i zagorske vatroasne zajednice te zapovjednik VZO Kraljevec na Sutli Marjan Berić, zapovjednik VZG Zaprešića Franjo Prišćan i Andrej Lipuš iz PGD Šmarje pri Jelšah.

DVD Draše djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice općine Kraljevec na Sutli. Uz redovne djelatnosti u posljednjih desetak godina aktivno uređuju vatrogasni dom koji se nalazi na Otoku ljubavi u Drašama.


Fotogalerija