Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. prosinca 2007.

Certifikate o uspješno završenom seminaru prvim polaznicima u Krapinsko-zagorskoj županiji koji su završili stručno osposobljavanje za samostalno pripremanje i provođenje projekata financiranih iz Europske unije jučer  su u Krapini uručili županica Krapinsko – zagorske županije, Sonja Borovčak i predstavnik tvrtke Edukator, dr.sc. Đuro Horvat.
Ukupno je na razini Županije uključeno 65 osoba, a edukacija je provedena u tri grupe: Zlatar, Zabok i Krapina. Seminar je održavan od devetog mjeseca do prosinca u Krapinsko-zagorskoj županiji pod nazivom «Eurogroup – edukacija nositelja projekata na nivou lokalnih zajednica».
– Seminar je održan u sklopu projekta  «Razvoj za razvoj» čiji je glavni cilj podići razinu osposobljenosti ruralnog stanovništva, poduzeća i poduzetnika te njihovog potpornog okruženja – rekao je direktor Zagorske razvojne agencije Siniša Hajdaš-Dončić.
 
Održano 26 radionica
Ukupno je održano 26 radionica te je educirano 65 osoba  koji su predstavnici gradova i općina, predstavnici HGKŽKK i HOKŽKK, Zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb, Županije, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu – odsjek Krapinsko zagorske županije, nevladinih udruga, Muzeji Hrvatskog zagorja, terme Jezerčica, turističke zajednice i druge privatne osobe
Tema uvodne radionice koja je  trajala  dva dana u Termama Tuhelj bila je «Uvod u EU», a teme ostalih radionica su bile uvod u upravljanje projektnim ciklusima, logička matrica – teorija, logička matrica – praksa, proračun, primjeri za jedinice lokalne samouprave,  programi – primjeri.
Planove za predavanja sastavila je tvrtka Edukator koja je ujedno i provela edukaciju.